2017-01-24 01:04


Infarctul atacă tinerii

 |  17:28
Infarctul atacă tinerii

Vârsta la care apar infarctul de miocard sau accidentul vascular cerebral a scăzut, persoanele de 30-40 de ani fiind din ce în ce mai afectate de aceste boli.

România ocupă locul al treilea în lume, un procent de 62% dintre români murind din cauza bolilor cardiovasculare, a declarat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, atrăgând atenţia asupra necesităţii prevenţiei, care ar trebui începută încă din şcoală cu mesaje foarte clare.

Schimbarea stilului de viaţă, în principal alimentaţia echilibrată, activitatea fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată poate preveni 80% dintre bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, dar şi peste 90% dintre cazurile de diabet zaharat şi 70% dintre cazurile de cancer, a subliniat medicul.

“Fundaţia Română a Inimii” a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie, obiectivul fiind ameliorarea stării de sănătate a populaţiei, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii provocate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015”, a evidenţiat prof. dr. Dan Deleanu, preşedintele societăţii.

„Fundaţia Română a Inimii”, împreună cu Societatea Română de Cardiologie, sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii pe 24 septembrie sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”. În această zi, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular trecătorilor care vor veni în parcul Herăstrău, conform ultimelor ghiduri europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală