2017-01-21 17:35

SOCIAL


Îngrijiri socio-medicale pentru vârstnicii cu nevoi speciale

 |  13:46
Îngrijiri socio-medicale pentru vârstnicii cu nevoi speciale

50 de bătrâni  din sectorul 4, care se confruntă cu probleme sociale sau cu diferite afecţiuni medicale, vor beneficia de îngrijire medicală la domiciliu din partea autorităţilor din sector. Dintre aceştia, 30 urmează şi un program de recuperare medicală.

Pentru al treilea an consecutiv, în Sectorul 4 se derulează proiectul “Îngrijiri socio-medicale complexe pentru persoane vârstnice cu nevoi speciale din Sectorul 4”.Demarat în martie 2010, acesta este implementat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, cu sprijinul Fundaţiei „Crucea Alb-Galbenă”.

Costul total al serviciilor socio-medicale necesare implementării acestui proiect este de 245.544 lei, din care 180.000 de lei sunt alocaţidin bugetul D.G.A.S.P.C. Sector 4.

Analize şi recuperare

Activităţile de asistenţă medicală şi îngrijire presupun măsurarea principalilor parametri fiziologici, măsurarea glicemiei, recoltarea analizelor, administrarea medicamentelor, asigurarea igienei corporale, kinetoterapie şi recuperare, consiliere medicală în legătură cu afecţiunile persoanelor asistate, precum şi asistenţă paliativă în cazul fazei terminale a afecţiunii asistaţilor şi susţinerea familie.

Pe de altă parte, acest proiect are şi 150 de beneficiari indirecţi, reprezentaţi de membri de familie şi persoanele de suport din mediul de viaţă al celor 50 de persoane vârstnice.

Astfel, familiile sunt degrevate de sarcinile ce le revin pentru îngrijirea cazurilor sociale şi a persoanelor nedeplasabile, acestea fiind preluate de echipele speciale formate din asistente medicale, medici specialişti şi persoanele specializate pentru în îngrijirea la domiciliu (nursing comunitar).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: asistenta, varstnici, ingrijire, sector, personae, medical, analizeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image