2019-02-23 11:43


Îngrijorător: România are cel mai mare risc de SĂRĂCIE din UE în cazul persoanelor cu loc de muncă

 |  11:50
Îngrijorător: România are cel mai mare risc de SĂRĂCIE din UE în cazul persoanelor cu loc de muncă

Riscul de sărăcie la persoanele ocupate din România era aproape dublu (18,9%) în anul 2016 faţă de media din Uniunea Europeană (9,6%), arată datele publicate vineri de Eurostat.

România are cel mai mare risc de sărăcie la persoanele ocupate din UE, fiind urmată la distanţă de Grecia (14,1%), Spania (13,1%), Luxemburg (12%), Italia (11,7%) şi Bulgaria (11,4%). La polul opus, cel mai mic risc de sărăcie în rândul persoanelor ocupate se regăseşte în Finlanda (3,1%), Cehia (3,8%), Belgia (4,7%) şi Irlanda (4,8%).

Datele Eurostat mai arată că, la nivelul UE, riscul de sărăcie la persoanele ocupate a crescut constat în ultimii ani, de la 8,3% în 2010 la 9,6% în 2016. Această tendinţă de creştere s-a înregistrat în majoritatea statelor membre, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în Ungaria (de la 5,3% în 2010 la 9,6% în 2016, creştere de 4,3 puncte procentuale), Bulgaria (creştere de 3,7 puncte procentuale), Estonia (3,1 puncte procentuale), Germania (2,3 puncte procentuale), Italia şi Spania (ambele cu o creştere de 2,2 puncte procentuale).

Doar în nouă state membre UE riscul de sărăcie la persoanele ocupate a scăzut în 2016 comparativ cu 2010, cele mai mari progrese fiind înregistrate în Lituania (de la 12,6% în 2010 la 8,5% în 2016, scădere de 4,1 puncte procentuale), urmată de Danemarca (scădere cu 1,2 puncte procentuale), Letonia (1,1 puncte procentuale) şi Suedia (1,0 puncte procentuale).

Riscul de sărăcie la persoanele ocupate este influenţat foarte mult de tipul de contract de muncă: acest risc este de două ori mai mare pentru cei care lucrează în regim part-time decât cei care lucrează full time şi de aproape trei ori mai mare pentru cei care au locuri de muncă temporare decât cei cu locuri de muncă permanente.

Repartiţia pe sexe arată că bărbaţii ocupaţi au un risc mai mare de sărăcie decât femeile ocupate, 10% respectiv 9,1% în UE, în timp ce în România riscul este mult mai mare, 21,5% în cazul bărbaţilor respectiv 15,2% în cazul femeilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-16

TAGURI: ue, statistici, risc de saracie, angajati,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMA
16 Mar 2018

Haita de hiene politice au dus tara in dezastru.numai cand apare infractorul dragnea si gasca te apuca lehamitea.nu mai scapa lumea de javrele astea provenite din familii degenerate.
LEVST.
16 Mar 2018

pare paradoxal ca tocmai persoanele ocupate (in munca) sa cada aub incidenta riscului de saracie, insa asta se intampla specific(si detasat, fata de urmatoarele tari din clasament) in Romania, pentru ca asa este "normal" adica matematica, numerele, nu mint ,Romania este o tara cu o conducere de tip extractie, absolut toti cei care se randuiesc la conducere, au un singur scop si tel, sa extraga cat mai mult***( din economie) , sa vanda cat mai mult, oricui si chiar pe nimic si sa plateasca -celor care muncesc- cat mai putin....Mai mult ,rata ocupatiei in munca este aprox. dubla fata de restul UE, insa si asta face sens, proprietarii -mai ales de facto- fiind entitati straine, este absolut normal sa transfere profitul in tarile lor si sa-si sustina somerii, etc., cu ajutoare regesti...Sclavii din Romania muncesc, pentru ca vatafii iohanis, dragnea, docila, isi dau si sufletul(metaphoric) pentru a-i stoarce chiar si de ultima picatura de sange, pe romani...(***haitele de bugetari au ajuns la un numar si la o imbarligatura , practic, imposibil de destructurat(2***), aceste peste cateva sute de mii de bugetari, politicieni, etc.,-adica sub 0,02% din populatie- consuma(si "castiga") mai mult decat restul de 17-18 milioane,si -I numesc "restul", desi sunt imensa majoritate, insa ei insasi se considera rest, de unde iubtii lor conducatori, ii considera la fel, si-i trateaza ca atare...; 2-*** exceptie, bomba atomica administrativo-politica, adica intoarcerea la Monarhie insa numai cu aport Englez, si simultan, reducerea parlamentului la o suta capete, a judetelor la max. 10 si toate celelalte masuri expuse de mii de ori, care practicate de alte tari, le-au pus in topul cel mai elevat, al natiilor...)
LEVST.
16 Mar 2018

Camera Deputaţilor cumpără bilete de avion de 800.000 euro pentru zboruri interne(...)____-----_____ iar aceasta suma doar pentru zboruri interne, insa mai sunt si cele externe, apoi decontarile pentru trenuri, etc., cazari, in sfarsit, pe chestii numai de transport si cazare, acesti nenorociti cheltuiesc cateva milioane de euro, in timp ce Suedia sau Elvetia, nu au asemenea cheltuile nici macar 5% din ale romanilor...Ma ingrijoreazaextrem ca un popor cu pretentii de istorie de mii de ani, a se lasa facut carpa de un minuscul procent dintre ei, si inca de cei mai nenorociti, dintre ei...
KJAD,MDBNDN
17 Mar 2018

CE MORTII VOSTRII LOC DE MUNCA BA JAPITZE BASISTE DE LA PUTEREA. PULAMEA.RO??????!!!!! PAI UN ANGAJAT DE LA PRIVAT MUNCESTE CA UN SCLAV PE 500 LEI BANI IN MANA PE LUNA , CA SA LE PLATEASCA SALARIILI DE MULTE MII DE LEI ALE TRANTORILOR DE LA STAT!!!!!!!!!!!!!!!!!! CUM MORTII LUI AJUNGE BA UN INVATATOR CARE ARE CA STUDII MAXIM LICEUL LA UN SALARIU DE 4700 LEI PE LUNA?????!!!! ASTA IN CONDITIILE IN CARE MAJORITATEA COPIILOR ROMANI SUNT ANALFABETI????? FAC MEREU GREVE PESTE GREVE????!!!! DACA NU LE CONVINE SA PLECE IN MORTII LOR IN PRIVAT CA NU S-AU NASCUT INVATATORII!!!!!!!!!! SA PLECE IN SPANIA LA CULES CAPSUNI!!!!!!!!!!!!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...