2018-12-13 06:33


Iniţiativă liberală: Plăcuţele cu numele primarilor de pe domeniul public vor fi interzise

 |  21:01
Iniţiativă liberală: Plăcuţele cu numele primarilor de pe domeniul public vor fi interzise
P24

O nouă iniţiativă a fost anunţată public de administraţia locală după cea a eliminării panseluţelor. Consilierii generali vor să elimine „campania electorală mascată” a primarilor de sector. „Fără plăcuţe cu numele primarilor din Bucureşti pe domeniul public”, a anunţat liberalul Horia Scarlat iniţiatorul proiectului.

O altă fraudă a fost identificată la primăriile de sector. Amplasarea plăcuţelor cu numele edililor pe domeniul public ar putea fi interzisă în Bucureşti. „Avem nevoie de reguli clare pe spaţiile verzi. Există fraude foarte mari la ADP-urile de sector,  care au stors cele 600 de milioane de euro de le buget în ultimii 7 ani numai pentru flori, pomi şi arbuşti uscaţi. Plăcuţele cu numele primarilor ne costă mai mult decât indicatoarele auto, mulţi dintre ei fiind în puşcărie”, a declarat consilierul general Horia Scarlat de la PNL. El a promis că la şedinţa de luna viitoare va depune un proiect care prevede interzicerea “amplasării plăcuţelor ornamentale şi decorative, inscripţionate cu numele primarilor în funcţie, în Bucureşti, în orice formă de prezentare, pe raza domeniului public al Municipiului Bucureşti”. Totodată, proiectul stipulează interzicerea cheltuirii de fonduri publice din bugetele locale sau al Primăriei Capitalei pentru cumpărarea sau fabricarea de plăcuţe ornamentale şi decorative inscripţionate cu numele primarilor în funcţie, de pe raza Capitalei. “Plecând de la vechiul proverb că: “omul isteţ vara işi face sanie şi iarna car”, doresc să aduc în atenţia Consiliului General o problemă care va apărea în atenţia noastră din nou primăvara şi vara, o dată cu reamenajarea spaţiilor verzi în special, cât şi cu intrarea în noul an electoral”, a spus Scarlat.

Reclamă din bani publici

“Bucureştiul merită să devină o capitală europeană, dar asta nu înseamnă că bucureştenii, contribuabili de altfel la bugetele locale trebuie să susţină din banii lor campanile electorale locale mascate sub panouri inscripţionate cu numele primarilor de sector pentru nişte realizări făcute cu meritul consiliilor locale în mod direct, a departamentelor de specialitate şi într-o măsura mai mică a primarilor de sectoare, care în dorinţa lor necontrolată de a ne arăta ce au făcut domniile lor cu banii noştri ai bucureştenilor, îi cheltuiesc pe propria lor reclamă, în campani locale electorale mascate, plătite cu bani publici”, se arată în Expunerea de motive. Consilierul municipal PNL mai arată că banii cheltuiţi pentru o astfel de plăcuţă sunt oricum mulţi, iar dacă se raportează suma la mii de plăcuţe cu diferite forme şi mărimi, fondurile sunt cu mult “peste necesarul de buget ce ne permitem să-l irosim plătind pentru campania electorală a primarilor în funcţie, din bani noştri, ai contribuabililor bucureşteni”. “Este imoral să plătim din dugetul primăriei, campania electorală  mascată a primarului în funcţie, punându-l într-un real avantaj din punct de vedere al reclamei, publicităţii numelui său, în comparaţie cu un oarecare posibil contracandidat mai puţin cunoscut şi cu resurse extra bugetare, altele decât bugetul local, al primăriei de sector, la/pentru alegerile din campania electorală următoare Cetăţenii oraşului nostru văd realizările primarilor din Bucureşti, atunci când ele există, şi fără prezenţa acestor plăcuţe ornamentale care irosesc banii bugetelor locale, într-o formă total imorală”, susţine Scarlat. Iniţiativa a mai fost propusă cu ani în urmă, dar a fost respinsă de aleşii locali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26

TAGURI: placute, primari, interzis, initiativa, domeniu, public
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIU V
27 Ian 2016

Felicitări !!! un consilier general inspirat. Felicitari consilierului general Horia Scarlat si întreg grupului de la PNL.
ADINA
27 Ian 2016

Felicitări PNL o ideie inspirata Felicitări consilierului general de la PNL care a avut aceasta ideie.
CRISTINA B
28 Ian 2016

Felicitari consilierului general pentru ca a avut curajul sa promoveze o astfel de hotarare de consiliu.
BOGDAN I
28 Ian 2016

Sunt curios daca va mai fi lasat sa candideze. Il omoara mafia din politica asta damboviteana. tipul pare destul de curajos, am vazut si la tv. Oricum felicitari pentru curajul de care a dat dovada. Daca ii reuseste votez PNL-ul.
OANA IONESCU
28 Ian 2016

Felicitari consilierului general Scarlat
MIHAELA CRISTEAA
28 Ian 2016

Felicitari !!! La Capitala o sa votez cu liberali. Felicitari consilierului general Scarlat, am mai auzit de el, este bun. Bravo PNL
NICOLAE
28 Ian 2016

Felicitari !!! o ideie excelenta.
MIHNEA P
28 Ian 2016

BRAVO PNL !!! un proiect excelent.
PANA BOGDAN
28 Ian 2016

O foarte curajoasa ideie. Trebuie sa ai boase sa promovezi astfel de hotarari, care cu siguranta ii deranjeaza pe multi primari. Felicitari pentru curaj si pentru ca sprijiniti astfel de oameni. Se pare ca nu toti consilierii generali de la capitala sunt niste nenorociti, avem si oameni de valoare.
ALINA I
28 Ian 2016

Felicitari !!! va sustin si va votez. Felicitari si celor care sustinut si au scris acest articol. Felicitari PNL-ului pentru curajul acestui consilier frumusel si cu tupeu (in sensul pozitiv), ca nu cred eu ca a facut-o asa de capul lui, se vede de la o posta ca are sustinere mare.
STANCIU
28 Ian 2016

Bravo mai Scarlat esti bun. Bravo
Random imageUltimele stiri


loading...