2018-12-13 08:41


Iniţiativă locală pentru un trai decent. Locuitorii din Bragadiru pun presiune pe primărie

 |  16:16
Iniţiativă locală pentru un trai decent. Locuitorii din Bragadiru pun presiune pe primărie

O nouă comunitate s-a constituit în Bragadiru şi îşi cere drepturile. Oamenii strâng semnături pentru prelungirea unor linii de autobuz, pentru construirea unei pasarele sau a unei treceri pietonale semaforizate şi pentru modernizarea sistemului rutier. Ei mai vor o şcoală, grădiniţă şi creşă, un loc de joacă pentru copii şi introducerea reţelei de apă şi canalizare.

Locuitorii din Bragadiru strâng demnături pentru a-ţi rezolva probeleme locale. Ei au creat o pagină de socializare pe facebook, unde îşi postează solicitările şi situaţia semnăturilor. „Sunt multe probleme cu care ne confruntăm şi nu va veni nimeni să ni le rezolve dacă nu ne cerem drepturile de cetăţeni responsabili, plătitori de taxe, care merită să fie reprezentaţi în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale începând din iunie 2016, cu ocazia alegerilor locale”, spune Teodora Desagă în postare.

Prima solicitare este legată de accesul facil în Capitală a locuitorilor din Bragadiru. „Datorită numărului mare de semnături venite de pe Strada Monumentului, ne-am hotărât să facem presiuni, astfel încât să se schimbe sensul de mers pe strada care ar permite accesul maşinilor, şi implicit a unui autobuz din rondul de la Leroy Merlin pe str. Monumentului. Astfel că solicitarea către RATB va fi pentru prelungirea traseului liniei 302 de pe Şoseaua Alexandriei, pe Str. Monumentului, staţie lângă Leroy Merlin, staţie la intersecţia cu Str. Libertăţii, staţie la intersecţia cu Str. Câmpia Libertăţii, staţie la intersecţia cu Str. Smârdan, până la ieşirea pe Şoseaua Alexandriei în staţia existentă. Voi include solicitarea pentru prelungirea rutei lui 226, cu staţie de capăt la Leroy Merlin”.

Oamneii mai cer construirea uneipasarele pietonale versus o trecere de pietoni semaforizată cu buton, această soluţie fiind luată din cauza multiplelor accidente din zona rondului de la Leroy Merlin şi refuzată de CNADNR. Ei optează pentru o trecere semaforizată, deoarece pasarela nu poate fi folosită de persoanele cu dizabilităţi locomotorii, de parinţii cu copii în cărucior, de copii mici şi de bătrâni. Oamenii au pregătit o listă cu solitări pentru şedinţa Consiliului Local di 5 februaria, când se va aproba bugetul pe 2016.

Ei cer achiziţionarea de către primărie a unui teren în Cartierul Independenţei pentru construirea unei unităţi de învăţământ care să cuprindă creşa, grădiniţa şi şcoala primară şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii. Ei solicită demararea şi termenul de finalizare a etapei a II-a din proiectul de introducere a reţelei de apă curentă şi canalizare pe străzile din Cartierul Independenţei. De asemenea, demararea şi termenul de finalizare a proiectului de modernizare a sistemului rutier, cuprinzând străzile din Cartierul Independenţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

TAGURI: bragadiru, initiativa, locala, trai decent
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GABRIELA
31 Ian 2016

Pentru primarul din Bragadirul , orasul este doar in centru, cartierul Nou nu exista!
ANA
01 Feb 2016

Cartierul nou este foarte mare.Format din familii tinere cu copii.Traim ca in codru aici.Nu sunt strazi asfaltate, nu suntem legati la reteaua de canalizare, cand ploua e un calvar.Cainii umbla ca la ei acasa.Nu avem treceri de pietoni.Credeti ca doar de una e nevoie? Eu personal cred ca de mai multe.Exact cum sunt in Bragadiru centru.Nu avem gradinita sau scoala.Exista o singura gradinita si o singura scoala primara de stat in Bragadiru( in centru) dar cu ce sa ajungi? Nu tu treceri de pietoni nu tu ratb...nimic.Astia nu se gandesc si la cei fara masina proprie.Pe langa asta..datorita faptului ca sunt foarte multi copii, acele unitati de invatamant nici nu ar face fata! Este fizic imposibil! Deci trebuie una si inainte de pod.Sa nu mai vorbim ca singurul parc e cel de la lac.Paai...si noi ceilalti? Putem bate oare drumul de 2 ori pe zi pana acolo cu 1-2-3 copii dupa noi??? Pai cu ce? Cu maxi taxi??? Pai cum ajungi la statie? Te mai intorci una inapoi pe jos ca sa poti traversa :)))) Asta daca ai noroc sa nu te manance cainii pana la sosea :)))))
Random imageUltimele stiri


loading...