2019-01-23 18:49


Înregistrarea, executarea, modificarea sau suspendarea contractelor de muncă nu se mai fac la ITM

 |  18:58
Înregistrarea, executarea, modificarea sau suspendarea contractelor de muncă nu se mai fac la ITM

Înregistrarea contractelor individualede muncă, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea lor nu se mai facla Inspectoratele Teritoriale de Muncă, după ce, la 1 ianuarie, a intrat învigoare registrul general de evidenţă a salariaţilor.

ReprezentanţiiInspecţiei Muncii precizează că de la 1 ianuarie 2011 a încetat existenţacarnetului de muncă, evidenţa muncii realizându-se electronic prin registrulgeneral de evidenţă a salariaţilor, reglementat prin Hotărârea de Guvern nr.161/2006 cu modificările şi completările ulterioare. "Începând cu 01.01.2011, nu se vor maiînregistra la inspectoratele teritoriale de muncă contractele individuale demuncă. Acestea se vor înregistra în format electronic în registrul general deevidenţă a salariaţilor, în conformitate cu prevederile legale aflate învigoare. De asemenea, începând cu 01.01.2011, nu se vor mai depune la InspectorateleTeritoriale de Muncă actele privind executarea, modificarea, suspendarea şiîncetarea contractelor individuale de muncă", se arată într-un comunicatal IM, citat de Mediafax.

Angajatoriitrebuie să depună, până în 25 ianuarie, la Inspectoratele Teritoriale de Muncădovezile de calcul al drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010, săfacă plata comisionului şi să depună declaraţia aferentă lunii anterioare. "Începândcu luna ianuarie 2011, nu se va mai efectua plata comisionului datorat (0,75%din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora inspectoratele teritoriale demuncă le păstrează şi le completează carnetele de muncă, respectiv 0,25% dinfondul lunar de salarii, angajatorilor cărora inspectoratele teritoriale demuncă le prestează serviciile constând în verificarea şi certificarealegalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia). Începând cu lunaianuarie 2011 nu se va mai întocmi şi depune declaraţia aferentă comisionuluidatorat", se mai arată în comunicat.

Angajatoriişi ITM-urile vor restitui carnetele de muncă titularilor până la sfârşitullunii iunie 2011, iar refacerea vechimii în muncă se va face doar în instanţă,a precizat, pentru Mediafax, Inspecţia Muncii.

Angajatoriicare păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor înmod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, acelaşi lucru urmând să fie făcutşi de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă, ce deţin carnetele de muncăale salariaţilor, şi care vor trebui eliberate angajatorilor până la aceeaşidată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...