2018-07-20 21:04


Înşelat cu 695.000 de euro

 |  14:21
Înşelat cu 695.000 de euro

Trei femei au fost reţinute de poliţişti pentru comiterea de înşelăciuni imobiliare, prejudiciul total cauzat este de 695.000 euro.

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei împreună cu procurori de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au documentat în 2012 activitatea unui grup infracţional specializat în comiterea de înşelăciuni imobiliare, identificând trei femei care fac parte din acest grup şi care au înşelat un cetăţean cipriot.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de DGPMB, poliţiştii şi procurorii le-au identificat pe data de 27 iunie ca făcând parte din acest grup pe S. D. de 45 de ani, D.V. de 34 de ani şi P. Ş. de 34 de ani, toate din Bucureşti.

În cursul lunii decembrie cele trei persoane au înşelat un cetăţean cipriot cu suma de 300.000 euro, vânzându-i un teren în sectorul 3 care nu era în proprietatea lor.

“S. D. şi P. Ş. i-au prezentat cetăţeanului cipriot terenul în suprafaţă de 5.100 mp, l-au indus în eroare privind proprietarii şi i-au propus acestuia să cumpere acest teren. După vizionare, M. G. le-a comunicat acestora că este de acord să cumpere acest teren pe numele uneia dintre societăţile sale deschisă în Romania”, se arată în comunicat.

Folosind acelaşi mod de operare cele trei femei l-au înşelat din nou pe cetăţeanul cipriot, cu suma de 200.000 de euro, inducându-l în eroare privind achiziţionarea unui alt teren, situat în judeţul Ilfov, în suprafaţă de 100.000 mp.

Cele trei femei au intrat fraudulos în posesia terenului în suprafaţă de 5.100 mp, situat în sectorul 3, care devenise proprietatea cetăţeanului cipriot, falsificând o procură din care reieşea că au dreptul să-l înstrăineze.

D. V., în baza acestei procuri false, cu ajutorul lui S. D., a vândut fictiv terenul din sectorul 3 lui P. Ş., care, printr-un contract de vânzare-cumpărare autentificat de un notar public, la rândul său a încheiat un contract de împrumut cu garanţie imobiliară, luând un împrumut în valoare de 195.000 euro, pentru care a garantat cu terenul situat în sectorul 3.

Prejudiciul total cauzat este de 695.000 euro.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals, cu cele trei în stare de reţinere, urmând a fi prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-29

TAGURI: inselaciune, cipriot, DGPMB

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.