2018-10-19 20:48


Inspectorii ANPC au amendat un hotel din Saturn cu 20.000 lei. Bucătăria restaurantului, închisă

 |  09:18
Inspectorii ANPC au amendat un hotel din Saturn cu 20.000 lei. Bucătăria restaurantului, închisă

Inspectorii ANPC au amendat un hotel din staţiunea Saturn cu 20.000 de lei, după ce mai mulţi turişti care achitaseră sejurul nu au putut fi cazaţi din cauză că nu ar mai fi fost locuri libere. De asemenea, oamenii legii au descoperit mai multe neregulile în bucătăria restaurantului, care a fost închisă ulterior.

Inspectorii ANPC şi directorul instituţiei, Marius Dunca au făcut un control la Hotelul Aida din Saturn, după ce mai mulţi turişti au reclamat că nu se pot caza, deşi au achitat sejurul prin agenţii de turism, transmite Mediafax. 

Marius Dunca a confirmat cele spuse de turişti, precizând totodată că s-a dispus închiderea bucătăriei hotelului până la remedierea deficienţelor.

"Hotelul este construit în 1970, nu s-a schimbat nimic. Bucătăria este din 1970, salteaua din 1970, patul din 1970, băile într-adevăr modernizate, dar în rest totul este din 1970. Bucătăria a fost închisă până la remedierea deficienţelor. În restaurant totul era murdar, scaunele rupte, m-am pus pe un scaun, s-a rupt scaunul, m-am pus pe celălalt mai avea un pic şi se rupea. Vom face curat, scoatem tot ce este murdar, sunt utilaje vechi, sunt ustensile vechi cu care îşi fac treburile la bucătărie, farfurii ciobite, scaune rupte, feţe de masă nu murdare, foarte murdare. Aceasta nu este o modalitate de a atrage turiştii, ci este una cum să-ţi baţi joc de turişti, cum să nu respecţi consumatorul", a afirmat şeful ANPC.

Referitor la turiştii care nu au putut fi cazaţi, Marius Ducă a precizat că vina aparţine hotelului, dar şi agenţiilor de turism.

"Vina este împărţită. Dar pentru turiştii care au venit şi nu au găsit locuri, deşi au plătit operatorul îşi asumă vina, nu e vina agenţiei de turism şi atunci trebuie să găsească soluţii, am înţeles că a găsit. Un voucher la recepţie scrie că intrarea în hotel se face la ora 18.00, pe anumite vouchere - şi aici este vina agenţiei de turism - scrie că intrarea este la ora 12.00", a afirmat Marius Dunca.

Şeful ANPC a precizat că situaţia s-a rezolvat pentru majoritatea turiştilor care au avut probleme cu cazarea.

În urma neregulilor constatate, inspectorii ANPC au amendat Hotelul Aida cu suma de 20.000 de lei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-05

TAGURI: anpc, amendeaza, 20000, hotel, saturn, bucatarie, inchide
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...