2018-12-14 12:10


Institutul Cantacuzino nu va face vaccin antigripal nici în sezonul 2015 – 2016 deoarece are conturile blocate

 |  07:53
Institutul Cantacuzino nu va face vaccin antigripal nici în sezonul 2015 – 2016 deoarece are conturile blocate

Liderul sindical Monica Bălteanu a declarat că Institutul Cantacuzino nu va face vaccin antigripal nici în sezonul 2015 – 2016, deoarece are conturile blocate. Totuşi, Institutul are încă din 2013 autorizaţii de fabricaţie şi de punere pe piaţă pentru acest produs.

"Aş vrea să fac mai multe precizări cu privire la situaţia Institutului Cantacuzino, pentru toţi cei care nu înţeleg cum funcţionează această unitate. Agenţia Naţională a Medicamentului are lista unităţilor autorizate de fabricaţie / certificate de bună practică de fabricaţie (GMP). Pe această listă este şi Institutul de Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino". (...) Aşadar Institutul Cantacuzino are GMP în baza căruia a obţinut autorizaţia de punere pe piaţă din 2013. Cu toate acestea, adică deşi avem aceste două autorizaţii încă din 2013 şi, mai mult, în vigoare şi în 2015, ANM a găsit un lot de vaccin neconform cerinţelor europene în domeniu şi a oprit de la vaccinare cele 400.000 de doze produse la noi", a precizat liderul sindical Monica Bălteanu pentru Mediafax.

Aceasta a mai afirmat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat înca din martie formula pentru vaccinul antigripal sezonier, aşa că deja s-a început preparea acestor produse.

Ministerul Sănătăţii va face licitaţia pentru vaccin în octombrie.

„Noi, în iunie mâine, poimâine, nu avem nimic pregătit. Aşa că nici în acest sezon nu vom face vaccin, dar, dacă expiră una dintre autorizaţii depunem documentaţia necesară pentru reînnoirea actului", a menţionat doctorul Monica Bălteanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: institut, cantacuzino, nu, face, vaccin, antigripal, nici, sezon, 2015, 2016, are, conturi, blocate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...