2018-12-13 06:37


Institutul Cantacuzino s-ar putea să producă vaccin antigripal

 |  14:48
Institutul Cantacuzino s-ar putea să producă vaccin antigripal

Managerul Institutului Cantacuzino, Adrian Ionel, a declarat, vineri, că instituţia va produce cel mai probabil de anul viitor vaccin antigripal. Acesta a mai spus că în acest an va fi realizată o microproducție de teste.

"Am zis ca anul acesta să facem o microproducție de teste care să ne asigure că la anul vom scoate exact ceea ce ne trebuie. La această microproducție de anul acesta vom aplica și o metodă nouă de distilare, care va elimina foarte multe impurități, sper să fie cea mai optimă formă de vaccin. Anul viitor sperăm să avem — suntem aproape siguri că vom avea — o producție de vaccin antigripal românească cu calitățile potrivite. Este vorba de vaccinul antigripal. Avem discuții cu ministrul Educației, Adrian Curaj, în ceea ce privește elaborarea strategiei pe termen scurt, mediu și lung privind dezvoltarea celorlalte linii de producție. Avem tot sprijinul ANCȘI", a spus Adrian Ionel, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că urmează să se facă angajări în cadrul Institutului.

"Oamenii nu numai că nu mai pleacă, am început să și angajăm. În ianuarie avem o serie de angajări și încercăm să readucem înapoi profesioniștii care au plecat din institut. Mai mult decât atât, avem o înțelegere cu Institutul Pasteur în vederea specializării unor oameni de la noi și acordării de consultanță din partea lor către noi. Specialiștii Institutului Pasteur vor veni acum în ianuarie la noi pentru acest lucru", a arătat Adrian Ionel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

TAGURI: institut, cantacuzino, produce, vaccin, antigripal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...