2018-12-10 01:58


Întâlnire la vârf pentru a căuta soluţii. Bulina Roşie închide teatre în Bucureşti

 |  18:15
Întâlnire la vârf pentru a căuta soluţii. Bulina Roşie închide teatre în Bucureşti

Guvernul analizează situaţia clădirilor cu risc seismic ridicat şi, în acest sens, premierul Dacian Cioloş, ministrul Culturii şi primarul Capitalei vor avea o întâlnire pentru a găsi o soluţie în cazul instituţiilor publice care nu îşi mai pot desfăşura activitatea în astfel de clădiri.

"Întâlnirea este anunţată la nivelul Ministerului Culturii în zilele următoare, va avea loc o întâlnire între Ministerul Culturii, premier şi Primăria Capitalei. (...) Vom analiza întreaga situaţie legată de clădirile de utilitate publică cu probleme de rezistenţă şi în perioada următoare vom veni cu câteva elemente concrete legate de această situaţie. Este în atenţia premierului această problemă, este una din problemele reale şi la care trebuie să se reacţioneze rapid în perioada imediat următoare", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Totodată, el a spus că se caută o soluţie şi în cazul instituţiilor culturale, precum Teatrul Nottara, care a decis, luni seară, să îşi suspende activitatea, din cauză că imobilul în care funcţionează este încadrat la risc seismic ridicat. "Este important ca spectacolele să aibă loc chiar dacă nu în locul respectiv, în cu totul alt loc. Suntem convinşi că vom găsi soluţii împreună cu Primăria Bucureştiului", a precizat Dan Suciu. Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând de luni, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: intalnire, bulina rosie, teatre, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...