2018-12-12 10:40


“Intersecţiile de Miercuri“, la Hanul Gabroveni, ateliere de educaţie urbană

 |  21:01
“Intersecţiile de Miercuri“, la Hanul Gabroveni, ateliere de educaţie urbană
P24

Programul platformă care lansează candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a ajuns la a doua parte a trilogiei. De această dată, ARCUB publică şi calendarul evenimentelor la care sunt invitaţi bucureştenii să devină turişti în oraşul lor. Personalităţi culturale îi învaţă pe oameni să răstălmăcească labirintul urban şi îi invită să deseneze oraşul împreună.

Până pe 15 iulie, ARCUB invită bucureştenii la Explorarea Oraşului, a doua parte a trilogiei Bucureşti MEMORIA | EXPLORAREA | IMAGINAREA Oraşului, programul platformă care lansează candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Acesta este un proiect participativ care surprinde aspecte de zi cu zi ale oraşului Bucureşti. Provocarea este de această dată surprinzătoare, pentru că personalităţi culturale ne vor învăţa să vedem frumuseţea oraşului dincolo de aspectul tern, de gri murdar, al Capitalei.

Explorarea oraşului va începe din Piaţa Universităţii spre cartiere. În fiecare săptămână, personalităţi culturale şi oameni obişnuiţi trasează repere culturale locale în cadrul “Intersecţiilor de Miercuri”. Săptămânal, de la ora 18.30, la Hanul Gabroveni, atelierele de educaţie urbană abordează pe înţelesul celor mici teme care-i preocupă pe oamenii mari, de la comunităţi urbane la spaţiul public, de la aportul cultural al noii generaţii la rolul periferiilor, de la magia Bucureştiului secret la posibilitatea de a ne dezvolta potenţialul creativ şi de a deveni un oraş verde. Bucureştiul oferă surse de inspiraţie pe care adesea le trecem cu vederea.

Evenimentele pe calendar

Încă din 16 mai la Hanul Gabroveni, poate fi vizionată Expoziţia Centrală a Romanian Design Week. Aceasta este programată până la 24 mai şi este apreciat ca şi cel mai important eveniment de design din România ce reuneşte anul acesta peste 150 de lucrări de arhitectură, fashion, graphic design, lifestyle şi design de produs. Apoi, de-a lungul verii îşi bucureştenii sunt invitaţi să devină turişti în propriul tău oraş, printr-o serie inedită de evenimente. *Caravana mobilă

4-7 iunie — Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-fit in the Street!

12-14 iunie — Street Delivery

16-21 iunie — Urban Fest

19-28 iunie — Bucharest Music & Film Festival

1-5 iulie — Bucharest Jazz Festival

* Hanul Gabroveni:

16-24 mai — Romanian Design Week, Expoziţia Centrală

20, 27 mai / 3, 10, 17, 24 iunie / 1, 8, 15 iulie — Intersecţiile de miercuri

5 iunie — Conferinţă organizată de asociaţia Komunitas

5-7 iunie — Plimbări sonore, alături de Maria Balabaş

19 iunie — Noaptea Institutelor Culturale la Hanul Gabroveni

24-28 iunie — Atelier de dans şi explorare urbană cu Cosmin Manolescu

30 iunie - 5 iulie — Bucharest Jazz Festival — evenimente conexe

3-15 iulie — Expoziţie Ion Bârlădeanu & Carmen Vidu

Mai multe activităţi vor fi anunţate pe site-ul ARCUB, iar la info point-ul de la Hanul Gabroveni sunt oferite explicaţii cum poţi participa la cartografierea afectivă a trecutului şi prezentului oraşului, care continuă pe parcursul întregii veri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: arcub, bucuresti, candidatura, capitala, culturala, europeana, 2021, platforma, hanul, gabroveni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...