2017-01-21 04:12

SOCIAL


Facturile la întreţinere iau foc

 |  21:00
Facturile la întreţinere iau foc

Costul la întreţinerea pe ianuarie la apartamentele din Capitală a crescut cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă a fost sensibil mai mic decât în decembrie. Pentru următoarea factură, în mai multe oraşe din ţarăse aşteaptă o nouă creştere din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat a anunţat că, la un preţ al gigacaloriei de 169,88 lei la nivelul Bucureştiului, proprietarul unui garsoniere a plătit, în medie, 119 lei la factură pentru fiecare persoană, în timp ce pentru un apartament cu două camere şi tot atâtea persoane, costul a ajuns la 179 de lei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, costurile sunt mai mari cu aproape 30%, iar următoarea factură e foarte posibil să fie mult mai piperată ca urmare a temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivelul întregii ţări. Conform agenţiei Mediafax, la Târgu- Mureş, facturile s-au majorat cu 8%, în timp ce la Arad şi la Sfântu Gheorghe au crescut chiar şi cu 40% faţă de luna noiembrie.

Cluj Napoca - Valoarea medie a crescut cu 15% faţă de decembrie, însă purtătorul de cuvânt al Regiei de Termoficare susţine că factura este mai mică decât în ianuarie 2011.

Timişoara- Temperaturile scăzute vor fi sinonime cu o creştere de aproape 20% faţă de luna precedentă. Cele mai mari facturi la întreţinere s-au înregistrat în blocurile unde locatarii deţin centrale termice, costurile ajungând şi la 729 de lei pentru un apartament cu două camere.

Craiova- Pentru că gigacaloria costă în prezent 245 de lei, în Bănie, pentru decembrie, locuitorii au plătit cu 40% mai mult decât în noiembrie, însă nu sunt aşteptate creşteri semnificative pentru această perioadă. Chiar şi aşa, mai puţin de jumătate dintre craioveni şi-au plătit vechea factură.

Constanţa- Facturile la căldură au crescut semnificativ faţă de 2011, deoarece preţul gigacaloriei s-a dublat. Pentru luna actuală, se aşteaptă, de asemenea, o creştere a facturii.

Zalău - Oamenii se aşteaptă ca facturile să fie de două ori mai mari decât în luna anterioară. Cei mai afectaţi sunt locatarii din blocurile neizolate termic.

Miercurea Ciuc - În medie, preţul facturii pentru decembrie a crescut cu 24%, în timp ce pentru ianuarie, preţul va fi mai mare cu 12%. Norocoşi au fost cei care şi-au reabilitat blocurile, astfel că întreţinerea a costat cu 30% mai puţin.

Braşov- Costul facturii abonaţilor la sistemul centralizat este cu 15-20% mai mare decât în decembrie 2011.

Buzău- În ianuarie s-a plătit, în medie, cu 15% mai mult decât în decembrie, excepţie făcând blocurile izolate termic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-15

TAGURI: factura, caldura, intretinere, gigacalorie, frigComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image