2016-10-23 09:15

SOCIAL


Facturile la întreţinere iau foc

 |  21:00
Facturile la întreţinere iau foc

Costul la întreţinerea pe ianuarie la apartamentele din Capitală a crescut cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă a fost sensibil mai mic decât în decembrie. Pentru următoarea factură, în mai multe oraşe din ţarăse aşteaptă o nouă creştere din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat a anunţat că, la un preţ al gigacaloriei de 169,88 lei la nivelul Bucureştiului, proprietarul unui garsoniere a plătit, în medie, 119 lei la factură pentru fiecare persoană, în timp ce pentru un apartament cu două camere şi tot atâtea persoane, costul a ajuns la 179 de lei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, costurile sunt mai mari cu aproape 30%, iar următoarea factură e foarte posibil să fie mult mai piperată ca urmare a temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivelul întregii ţări. Conform agenţiei Mediafax, la Târgu- Mureş, facturile s-au majorat cu 8%, în timp ce la Arad şi la Sfântu Gheorghe au crescut chiar şi cu 40% faţă de luna noiembrie.

Cluj Napoca - Valoarea medie a crescut cu 15% faţă de decembrie, însă purtătorul de cuvânt al Regiei de Termoficare susţine că factura este mai mică decât în ianuarie 2011.

Timişoara- Temperaturile scăzute vor fi sinonime cu o creştere de aproape 20% faţă de luna precedentă. Cele mai mari facturi la întreţinere s-au înregistrat în blocurile unde locatarii deţin centrale termice, costurile ajungând şi la 729 de lei pentru un apartament cu două camere.

Craiova- Pentru că gigacaloria costă în prezent 245 de lei, în Bănie, pentru decembrie, locuitorii au plătit cu 40% mai mult decât în noiembrie, însă nu sunt aşteptate creşteri semnificative pentru această perioadă. Chiar şi aşa, mai puţin de jumătate dintre craioveni şi-au plătit vechea factură.

Constanţa- Facturile la căldură au crescut semnificativ faţă de 2011, deoarece preţul gigacaloriei s-a dublat. Pentru luna actuală, se aşteaptă, de asemenea, o creştere a facturii.

Zalău - Oamenii se aşteaptă ca facturile să fie de două ori mai mari decât în luna anterioară. Cei mai afectaţi sunt locatarii din blocurile neizolate termic.

Miercurea Ciuc - În medie, preţul facturii pentru decembrie a crescut cu 24%, în timp ce pentru ianuarie, preţul va fi mai mare cu 12%. Norocoşi au fost cei care şi-au reabilitat blocurile, astfel că întreţinerea a costat cu 30% mai puţin.

Braşov- Costul facturii abonaţilor la sistemul centralizat este cu 15-20% mai mare decât în decembrie 2011.

Buzău- În ianuarie s-a plătit, în medie, cu 15% mai mult decât în decembrie, excepţie făcând blocurile izolate termic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-15

TAGURI: factura, caldura, intretinere, gigacalorie, frigComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

La DNA Cuuum, pe mine mă acuzaţi că, mergînd prea puţin atent şi complet cu capul în nori, deh,... 20 Oct 2016 | (0)
Administratorul special al RADET dă asigurări că preţul gigacaloriei nu va crește Administratorul special al RADET, Sorin Chiriță, a declarat, marți, că în perioada următoare... 11 Oct 2016 | (0)