2019-01-20 13:10


Învăţătoarea Cristiana Anghel renunţă la greva foamei

 |  17:08
Învăţătoarea Cristiana Anghel renunţă la greva foamei

ÎnvăţătoareaCristiana Anghel, aflată de 68 de zile în greva foamei din cauza neaplicăriilegii de majorare a salariilor cadrelor didactice, a decis să renunţe, începândde luni, 1 noiembrie, la protestul său. Arhiepiscopul Ioan Selejan de Harghitaşi Covasna a reuşit s-o convingă pe învăţătoare să renunţe la greva foamei, încondiţiile în care, săptămâna aceasta, aceasta a avut mai multe probleme de sănătate."Sunt atâtea probleme în Harghita şi în Covasna, încât este nevoie de minevie. Am ajuns să nu mă pot uita în oglindă. Mai am de trecut un hop. Momentulîn care voi începe să mă alimentez. Poate este un hop mai mare decât grevafoamei în sine. Eu am tras un semnal de alarmă, dar care, deocamdată, nu a avutnici un ecou. Voi încerca în continuare să sensibilizez opinia publică", adeclarat Cristiana Anghel, la Realitatea TV.

Învăţătoarea dinCaracal a intrat în greva foamei pentru a protesta astfel pentru nerespectareaprevederilor Legii 221/2008 de aprobare a OUG 15 din acelaşi an, privindacordarea unor diferenţe salariale începând cu 1 octombrie 2008 şi până înprezent. Ea a făcut greva foamei mai întâi acasă, după care a fost internată laSecţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, ca urmare adeteriorării stării de sănătate, iar apoi a fost transportată la InstitutulNaţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TIIU2001
01 Noi 2010

A 'nebunit lumea! Muierea asta zice ca nu a mancat 70 de zile si exista concetateni ai nostrii care o cred! In anul 1981 10 irlandezi, inchisi in Anglia pentru fapte de terorism, au protestat prin greva foamei pentru a fi recunoscuti ca prizonieri politici. Cazul lor a devenit celebru prin faptul ca si-au dus protestul pana la capat, murind in inchisoare unul cate unul. Astfel, cei 10 au rezistat infometarii voluntare dupa cum urmeaza: Hughes 59 de zile, O'Hara 61, Mc Creesh 61, Mc Donnell 61, Hurson 46, Lynch 71, Doherty 73, Mc Elwee 62, Devine 60, Sands 60. Cand si-au dat ultima suflare trupurile lor erau numai piele si os, toate resursele energetice ale corpului (grasimi, muschi, fluide) fiind consumate, a urmat colapsul generalizat si incetarea tuturor functiilor vitale (moartea). Toti zece erau barbati tineri, sanatosi si in putere astfel ca durata protestului lor a devenit un fel de etalon in aprecierea acestei forme de protest dusa pana la capat. Se observa cazul lui Doherty al carui organism a rezistat 73 de zile ! Romania a avut sansa sa farame acest record prin « greva foamei » sustinuta de distinsa doamna invatatoare, imi scapa numele, care se opreste la cifra 70 ! Dar prin ceva totusi trebuie remarcata – distinsa doamna, dupa 70 de zile de infometare voluntara, este foarte volubila, da interviuri direct sau prin telefon, tine discursuri cu caracter politic, face planuri de viitor …
Random imageUltimele stiri

loading...