2018-07-18 19:47


Invazia de omizi nu poate fi oprită

 |  15:21
Invazia de omizi nu poate fi oprită

Primăriile de sector au primit în această perioadă sute de reclamaţii din partea cetăţenilor legate de invaziile omizilor din parcuri, dar atribuţiile lor limitate nu permit declanşarea unor ample acţiuni de stropiri cu substanţe împotriva dăunătorilor vegetali.

În sectorul 3 au fost înregistrate 200 de sesizări care au fost redirecţionate către Centrul pentru Protecţia Plantelor din cadrul Primăriei Capitalei.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, a anunţat că a adresat numeroase apeluri, solicitând Centrului pentru Protecţia Plantelor Bucureşti să efectueze tratamente de combatere a omizilor, fiind singura autoritate cu competenţe în rezolvarea situaţiei. Primarul susţine că instituţia a tratat cu superficialitate problema, pe raza Sectorului 4 nefiind efectuate tratamente de stropire decât în anumite aliniamente stradale, fără a se intra între blocuri.

“În consecinţă, vegetaţia Sectorului 4 este în prezent atacată masiv de colonii de omizi. Din nefericire, primăria de sector nu are competenţe în a efectua stropiri pentru combaterea dăunătorilor vegetali. Cu toate acestea, noi suntem cei care “încasăm” castanele, chiar dacă am sesizat în timp util factorii responsabili. La momentul primului apel pe care l-am adresat, dacă se intervenea, se mai putea face ceva. În prezent, arborii sunt în proporţie de peste 50% distruşi, dar chiar şi în aceste condiţii, adresez din nou un apel factorilor responsabili să intervină urgent pentru reducerea disconfortului provocat cetăţenilor de prezenţa omizilor”, a declarat primarul Sectorului 4, potrivit unui comunicat de presă transmis.

În ultimele două săptămâni, la Serviciul Control Activităţi Publice Gospodăreşti şi Sanitar Veterinar, Fitosanitar din cadrul Primăriei Sectorului 6 au fost înregistrate câteva zeci de sesizări referitoare la apariţia omizilor în parcurile din sector.

Inspectorii din cadrul Primăriei Sectorului 6 au înaintat o adresă către Centrul de Protecţie a Plantelor, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, singura în măsură de a interveni în soluţionarea acestei probleme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-26

TAGURI: omizi, bucuresti, invazie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.