2017-01-24 15:16


Investiţie “nesimţită”. Piaţă de 9,3 milioane de euro

 |  21:00
Investiţie “nesimţită”. Piaţă de 9,3 milioane de euro

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, vrea să cheltuiască aproximativ 9,3 milioane de euro pentru amenajarea unei pieţe de la periferia Capitalei. Cu un preţ de peste 1.600 de euro metrul pătrat, noua piaţă amenajată în sectorul 3 va fi cea mai luxoasă construcţie de acest gen din Capitală, dacă nu chiar din România, potrivit inginerilor constructori intervievaţi de reporterii Puterea. Specialiştii în construcţii susţin că preţurile pentru amenajarea unei astfel de pieţe (cu tot cu hale, grupuri sanitare şi spaţii de depozitare) variază între 170 şi 250 de euro metrul pătrat.  

Primăria Sectorului 3 vrea să “investească”37.935.710 lei, inclusiv TVA (9.272.970 euro) pentru amenajarea Pieţei Republica, situată pe Bulevardul Basarabia, la intersecţia cu Şoseaua Dudeşti - Pantelimon.

Potrivit documentaţiei tehnico-economice, suprafaţa construită (subsol + parter) este de 5.500 metri pătraţi (mp). Un calcul simplu arată că administraţia condusă de primarul Liviu Negoiţă (PDL) va cheltui aproximativ 1.685,9 euro pentru construirea unui metru pătrat din noua piaţă.  

Proiectul va cuprinde, potrivit documentelor semnate de reprezentanţii Primăriei Sectorului 3: piaţă agroalimentară în aer liber acoperită, în suprafaţă de 1.218 mp; magazine, alimentaţie publică + depozitare (956 mp + 518 mp destinaţi depozitelor); supermarket + depozitare (1.040 mp + 364 mp destinaţi depozitelor);toalete publice (142 mp) şi parcaj de 95 locuri.

Subsolul va avea o suprafaţă totală de 6.340 mp şi va cuprinde, printre altele:o parcare de 166 locuri; o zonă pentru depozitare destinată supermarketului (1.005 mp) şi vestiare pentru personal (54 mp).

În proiect este trecută şi o zonă de spaţiu verde, în suprafaţă de 2.446 mp. Primarul Liviu Negoiţă nu a uitat nici de “celebrele” sale bănci din lemn nobil. Amenajările exterioare ale Pieţei Republica vor cuprinde:trotuare placate cu piatră;spaţii plantate;jardiniere;porticşi mobilier urban.  

Piaţa agroalimentară va fi deschisă şi acoperită cu structură metalică. Supermarketul va fi închis pe trei laturi cu sticlă.

Inginerii constructori intervievaţi de reporterii noştri susţin că viitoarea Piaţă Republica va fi cea mai scumpă construcţie de acest gen din Capitală, dacă nu chiar din ţară. “Nu se poate aşa ceva. Ar trebui construit un cazinou de lux sau ceva mai extravagant. Preţul pentru construirea unei pieţe cu hale, grupuri sanitare variază între 170 şi 250 de euro metrul pătrat. E ceva de poveste”, ne-a explicat unul dintre inginerii constructori.

Proiectul Pieţei Republica urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi, 28.07.2011, a Consiliului Local Sector 3.     


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09

Mai multe imagini:
Investiţie “nesimţită”. Piaţă de 9,3 milioane de euro
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DOAMNA GRUIA
27 Iul 2011

Negoita, la puscaieeeee
DAVID2
27 Iul 2011

Si asta e un articol bun, e o mare nesimtire din parte acestui domn Livache (potential prim ministru, doamne fereste)
INGRID
28 Iul 2011

Dvs ati vrea sa ramanem in epoca de piatra. Va deranjeaza o piata civilizata, controlabila. Vreti tarabe murdare , tigani hoti si marfa fara acte. Acolo se face si un depozit mare pt legume si fructe, dar asta n-ati mai spus-o. Scrieti articole de doi lei, pe placul analfabetilor doamna(?!) Gruia sau David2. Ar trebui sa educati populatia , nu s-0 alimentati cu minciuni. De ce nu scrieti nimic de hotiile lui Chiliman sau ale lui Oprescu? Sunt prietenii dvs?
PIPI
28 Iul 2011

Ingrid.. esti cumva dom` Livache undercover? :)))) sta-ti-ar saliva-n g a t ! :)))
CETATEAN ROMAN
28 Iul 2011

Un glonte in cap merita acest bandit. Confiscati averile bogatilor ca Videanu, Negoita, Truica, Nicolae Interagro, Clanul Paunestilor, Ionescu FPS alias tatal lui SIda,coruptii si banditii din portul Constanta protejati de Basescu, Stolojan, Isarescu, Casuneanu, Besciu, Umbrarescu, etc si veti achita datoria la FMI. Ei au furat sistematic banii cetatenilor. Din cauza platim energie, gaze, mancare mai scumpa decat toti cetatenii UE.
SILE
28 Iul 2011

Dupa cum spuneam si in alta parte, constructia respectiva fara o legislatie care sa permita taranilor aulentici sa-si vinda produsele si fara functionari profesionisti si integri care sa vegheze la respectarea ei, e ca agronomul fara ploaie.Cu toate ca nu am studiat dreptul, parerea mea e ca problema noastra e calitatea legislatiei si a functionarilor pusi sa vegheze la respectarea ei. Avem deci doua probleme. O zibuna !
ALI
28 Iul 2011

Nu stiu de unde reuseste Negoita sa traga atati bani in astfel de vremuri tulburi ... Investitii extravagante de luat ochii la fraieri. Bravo Laurentiu tine-o tot asa !
MATRIM
28 Iul 2011

Mai bine cu Negoita si restu cum ziceti voi decat cu infecti ca analfabetul de Vanghelie. o infectie ordinara in Romania. cu sa asculti de un analfabet hot si nesimtit si toti subordonatii lui din tot orasul. Atentie nu fac referire la rasa lui.
GABRIEL
28 Iul 2011

Intrebare intrebatoare: Piata va fi facuta pe vechiul amplasament al pietei de la Repubilca ( cea pe care a desfintat-o Silviu Prigoana pt. ca nu avea unde sa parcheze masinile de gunoi ) ? Sau pe locul fostei fabrici de stilpi pe care tot Silviu Prigoana a desfintat-o si va fi despagubit pt. ca se va face o investitie de interes public.
ROMMEL
28 Iul 2011

Dom-le , piata civilizata sau nu,va inchipuiti cat o sa coste morcovul care o sa le intre `` undeva`` domnilor si doamnelor (sa nu fiu misogin) de la P.D.L. dupa ce vor pierde alegerile si vor trebui sa dea socoteala pentru banii publici cheltuiti aiurea ? Spun asta pentru ca , eu cunosc zona si aceasta piata o sa fie vecina cu un mare complex comercial. Pentru carcotasi : va sfatuiesc sa luati metroul si o sa va convingeti si cat de populata este zona respectiva.
CURIOS
24 Oct 2011

oare cu bani mai putini nu se poate face acelasi lucru ? Practica zice ca da. Stimata Ingrid ai habar ce vorbesti sau te bagi in seama
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală