2019-02-21 02:28


Investiţie de un milion de euro. Muzeul Satului va fi extins şi va cuprinde o şcoală complet funcţională

 |  18:37
Investiţie de un milion de euro. Muzeul Satului va fi extins şi va cuprinde o şcoală complet funcţională

Elevii bucureşteni vor putea merge la şcoală chiar în incinta MuzeuluiSatului. Ministerul Culturii va investi un milion de euro pentru extindereaMuzeului Naţional al Satului, din Bucureşti, cu 3,5 hectare. Printre altele,noua zonă a muzeului va avea o şcoală funcţională. Conducerea muzeului susţinecă au fost deja achiziţionate obiecte unicat pentru noua expoziţie.

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Capitală va fi extins în 2011 cu 3,5hectare, valoarea investiţiei realizate de Ministerul Culturii fiind estimatăla un milion de euro, sumă ce va fi alocată de la bugetul de stat. Pentru 2010 aufost alocaţi 300.000 de euro. Bugetul era calculat pentru construirea aleilorşi iluminarea acestora. Conducerea muzeului susţine însă că s-a reuşit şirestaurarea mai multor monumente, fără a depăşi bugetul stabilit iniţial. “Zona respectivă există din 1990, însă nimeni nu s-a maiocupat de ea. Am reuşit deja să restaurăm mai multe monumente. Valoareainvestiţiei va fi de 15 miliarde de lei vechi. Bugetul era destinat pentruconstrucţia aleilor şi iluminat. Am reuşit, cu aceiaşi bani, să recondiţionămmai multe monumente din acea zonă. Bugetul a fost aprobat din 2006-2007, dar nuau existat bani”, ne-a declaratdirectorul general al Muzeului Naţional al Satului, Paulina Popoiu. Potrivitreprezentanţilor muzeului, noua zonă ar trebui inaugurată pe 17 mai 2011 şi vacuprinde, printre altele, o şcoală şi o biserică funcţionale. “Suntem foarte mândri că am reuşit să recuperăm un teac defăcut plăci de ceară. Acesta este în proces de recondiţionare şi va fi expus înzona nouă. Zona ce va fi reconstituită are o biserică din secolul XVIII, aflată în curs de restaurare. Sperăm ca înaceastă biserică să poată fi organizate şi slujbe. Vom avea şi o şcoală în carevor putea învăţa elevi. Dorim să realizăm şi o alee pentru minorităţi etnice.Sperăm ca zona nouă să fie inaugurată la anul, pe 17 mai, când vom împlini 75de ani de la înfiinţare”, ne-a mai explicatdirectorul general al Muzeului Satului.

Proiectul pentru aprobarea Plaunului Urbanistic Zonalpentru extinderea Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” se află îndezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei şi va figura pe ordinea de zia viitoarei şedinţe a Consiliului General, potrivit reprezentanţilormunicipalităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...