2017-01-21 12:43

SOCIAL


Investiţiile în piaţa imobiliară ar putea creşte în acest an cu 30%, la 400 milioane eur

 |  19:00
Investiţiile în piaţa imobiliară ar putea creşte în acest an cu 30%, la 400 milioane eur
Volumul investiţionalîn piaţa imobiliară din România ar putea avea o creştere de cel puţin 30% înacest an, ajungând la aproximativ 400 milioane de euro, estimează directorul demarketing al Be Igloo, Nimrod Zvik.

"Româniaeste deja un teren cunoscut pentru investitorii internaţionali, datorităreputaţiei de una dintre cele mai râvnite zone pentru plasat bani pe care o avea în 2008. Înmomentul în care oamenii de afaceri străini decid că e momentul oportun pentruinvestiţii, atunci România va intra pe lista lor scurtă. Unii vor renunţa,speriaţi de instabilitatea economică locală, dar alţii vor miza pe redresarearealităţii economice şi vor veni aici. Tocmai de aceea, estimez că volumulinvestiţional va avea o creştere de cel puţin 30%, ajungând cam la400milioane euro", a declarat Nimrod Zvik, citat de Mediafax.

"Primelesemne de revigorare europeană s-au simţit în trimestrul IV al anului 2010.Investitorii au început prin a juca precaut. Ei au ales să îşi plaseze banii însegmentul comercial - birouri, mall-uri şi spaţii industriale. În 2010, peaceste segmente s-a resimţit o creştere de peste 50% faţă de valoarea atinsă înanul 2009, adică 95 miliarde euro, potrivit cifrelor provenite de la parteneriiinternaţionali ai Be Igloo. Compania estimează că acest ritm de creştere se vapăstra şi în 2011, când volumul investiţiilor se va majora cu 20-25%, până la120 miliarde euro. Această cifră, similară cu media europeană a ultimilor zeceani, de 125 miliarde euro, ne duce cu un pas mai aproape de o piaţă imobiliarăstabilă. Iar stabilitatea europeană aduce stabilitate locală", menţioneazăZvik.

Deasemenea, după câţiva ani de stat în expectativă, investitorii imobiliari dinEuropa au început să se dezmorţească, potrivit organizaţiei de vânzări. Înultimele şase luni, nivelul investiţiilor în Europa a crescut în medie cu 40%.

"ÎnRomânia, apartamentele noi sunt o necesitate. În condiţiile în carestatisticile arată că media de persoană/cameră în Bucureşti este de 1,5,construcţia de proiecte vandabile, pe care românii să şi le permită, dar şi decalitate este absolut necesară. Astfel, în condiţiile în care nevoia există,iar piaţa permite dezvoltarea de proiecte cu costuri reduse, este inevitabil cainvestitorii să simtă şi să speculeze această pârghie", a adăugat NimrodZvik. Potrivit acestuia, încă un an de instabilitate economică,disponibilizări şi consum redus pot însemna încă un val de trieri printreproiectele şi investitorii de pe piaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image