2018-11-14 13:22


Iohannis a semnat Legea stimulentelor financiare

 |  18:36
Iohannis a semnat Legea stimulentelor financiare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care permite Ministerului Sănătăţii să acorde stimulente financiare lunare.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea art. 6 alin. (2) din Legea nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

Guvernul a contestat la CCR acest act normativ, însă Curtea a decis că este constituţional.

Executivul preciza atunci că are obiecţii asupra modificărilor aduse de Parlament care dau posibilitatea Ministerului Sănătăţii, ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie să poată acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară.

Legea conţine prevederi similare şi pentru autorităţile administraţiei publice locale, care, la rândul lor, pot să acorde stimulente financiare personalului medical, în aceleaşi limite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-02

TAGURI: klaus iohannis, legea stimulentelor financiare, ministerul sanatatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Noi 2016

Considerati ca un asemenea act normativ deschide calea unor practici ce anterior s-au dovedit a fi neconstitutionale chiar de catre CCR, pactici ce amintesc de pensiile speciale ale judecatorilor de la CCR, uneori cumulate si cu indemnizatia de judecator CCR, sau de plata unor "sporuri" , ineori cel putin ciudate, adoptate prin lege sau pe la consilii locale ? Considerati ca in privinta actualului presedinte al CCR se resimte provenienta politica in masura in care apar asemenea decizii al CCR pe care probabil ar trebui pus sa le si finanteze ? Remarcati ca referire la incalcarea aceluisai articol 16 din Constitutie, referitor la egalitatea in drepturi, invocat in cazul salariilor celor din ministerul transporturilor se poate fave si in cazurilor celorlate forme de stimulare acordate angajatilor apartinand de alte ministere sau celor cere au obtinut un doctorat, acolo unde organigrama nu solicita o asemenea specializare ?
ANONIM
03 Noi 2016

Deci, ce parere aveti despre inconsistenta si incoerenta actualei componente a CCR, dupa "improspatarea acesteia cu Valer Dornenanu, Lavinia Stanciu, Daniel Morar, care facand trimitere la articolul 16 din Constitutie, il aplica in mod diferit la cazuri de crestere a veniturilor in ministere diferite si pentru profesii difgerite ? Considerati ca si-au propus sa contribuie la campania electorala ?
Random imageUltimele stiri


loading...