2017-01-21 21:42

SOCIAL


Ion Iliescu: Avertizaţi populaţia, vin inundaţiile!

 |  15:07
Ion Iliescu: Avertizaţi populaţia, vin inundaţiile!

Ion Iliescu a vorbit din nou, joi, despre riscul producerii unor inundaţii din cauza eventualei suprapuneri a topirii cantităţilor foarte mari de zăpadă cu ploile de primăvară.

Potrivit fostului şef al statului, cele mai afectate zone sunt cea a Moldovei şi a Carpaţilor Orientali, unde, în ultimii ani, au avut loc defrişări masive. Totodată, a adăugat el, şi Bazinul Dunărean poate fi una dintre regiunile afectate de posibile inundaţii, în condiţiile în care râuri din ţări vecine, precum Iugoslavia, se vor revărsa în cantităţi mari în Dunăre.

“Eu am exprimat nevoia de a pentru că este un fenomen specific nu numai României, toată Europa se află în faţa acestui fenomen. După secetă, după ani în care nu prea am mai avut ierni cu zăpezi multe, am fost luaţi prin suprindere. Am avut anterior o perioadă prelungită fără precipitaţii, vara, toamna, iarna, şi a venit deodată această perioadă densă de precipitaţii cu totul deosebite comparativ cu anii precedenţi şi această zonă este foarte extinsă în Europa”, a explicat Ion Iliescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

El a exemplificat, în context, că probleme deosebite sunt mereu la cotul Carpaţilor - curenţi de aer, viscol - care se perpetuează în fiecare an.

“Dar, pe lângă perioada aceasta dată de abundenţa zăpezilor şi dificultăţile cu care se confruntă oamenii, există un real pericol pentru ca perioada de topire să se suprapună cu ploile de primăvară, deci să asistăm la fenomene deosebite date de inundaţiile posibile. Cea mai afectată zonă este zona Carpaţilor Orientali, zona Moldovei, unde, din păcate, de-a lungul ultimilor ani, s-au produs defrişări masive. (...) Noi avem o structură organizată. (...) Am sugerat să se facă nişte prognoze, nişte estimări, mergând până la situaţiile cele mai periculoase posibile, pentru ca măcar oamenii să fie preveniţi şi să reducem pierderile de vieţi umane, pentru că altfel fenomenul nu poate fi preîntâmpinat”, a avertizat fostul preşedinte.

În Capitală, consideră Ion Iliescu, şi în general la şes nu sunt probleme foarte grave dacă se acţionează în această perioadă între altele la deschiderea de rigole, la buna funcţionare a canalizării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: ion_iliescu, inundatii, avertizariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image