2016-10-25 10:01

SOCIAL


Ion Sandu, director ANM: „La cod roşu se blochează România”

 |  17:51
Ion Sandu, director ANM: „La cod roşu se blochează România”

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că în cazul instituirii codului roşu de ninsoare, România s-ar bloca, însă el a arătat că nu există o astfel de situaţie încă.

“Îmi doresc să nu dăm cod roşu. La cod roşu se blochează România. Nu are legătură cu ce se întâmplă acum în România. Cod roşu înseamnă 50 - 100 de centimetri de zăpadă în 24 de ore şi o viteză de 90-144 kilometri pe oră a vântului. Nu văd că s-ar apropia o asemenea situaţie şi îmi doresc să nu se apropie” a spus Sandu. El a arătat că în contextul codului portocaliu din sud-vestul ţării, intensitatea maximă nu va fi pe tot intervalul. “Intensitatea maximă va fi de mâine dimineaţă până la prânz, când vântul va avea o intensitate de 55-60 de kilometri pe oră, iar cantitatea de zăpadă va fi de 30-40 de centimetri, dar se adaugă peste cei 10 centimetri din zilele acestea”, a afirmat directorul ANM. El a subliniat că în ceea ce priveşte prognozele pentru inundaţii, acestea pot fi făcute după 20 februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: cod rosu, ANM, ninsoare, viscol, atentionare, zapada, intensitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ninsoare şi viscol. Circulaţia pe Transalpina, închisă Circulaţia pe Transalpina, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, a... 05 Oct 2016 | (0)
Atenționare de călătorie în Grecia Atenţie dacă trebuie să călătoriţi în Grecia! Sunt greve pe liniile aeriene. Între 9-13... 07 Oct 2016 | (0)