2018-12-19 13:59


ISU București a trimis email prin care a confirmat că e în regulă clubul Colectiv

 |  18:55
ISU București a trimis email prin care a confirmat că e în regulă clubul Colectiv

Emagic, adică firma care se ocupa, de obiecei, cu organizarea de evenimente în club Colectiv, pune punct speculațiilor care au apărut după dezvăluirea jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, referitoare la corespondența dintre ea (Emagic) și IGSU, respectiv ISU București. Din precizările scrise ale Laurei Coroianu, Managing Partner Emagic, reiese că ISU București-Ilfov a confirmat că se pot organiza evenimente de amploare în clubul Colectiv, fără a face verificări la fața locului. Reporoducem, în continuare, întregul comunicat Emagic.

„Cu privire la informatiile care au circulat in presa in cursul zilei de astazi, 25.11.2015, Laura Coroianu, Managing Partner Emagic, face urmatoarele precizari:

Emagic comunica intotdeauna autoritatilor de ordine publica evenimentele organizate – aceasta este o procedura interna standard, indifierent de tipul si marimea evenimentului, chiar daca evenimentul nu se incadreaza in categoria adunarilor publice cu risc ridicat. In cazul evenimentelor mici, informarea autoritatilor de catre organizatori este facultativa – nu si pentru noi, asa cum am mentionat mai sus. Conform legii nr. 307/2006 operatorii economici sunt obligati sa-si ia propriile masuri pentru prevenirea incendiilor, masuri ce au fost luate in cadrul festivalului PLUM, care a decurs normal, fara incidente. Am primit si un raspuns pe email din partea IGSU in legatura cu festivalul PLUM, livrat prompt a doua zi dupa trimiterea adresei noastre, care a confirmat faptul ca evenimentul nu se incadreaza in categoria adunarilor publice cu grad de risc ridicat si a reiterat masurile aplicabile conform legii mentionate mai sus. Pe parcursul celor doua zile de festival din septembrie 2015, in cele doua locatii din cadrul fabricii Pionierul, clubul Colectiv si etajul 1 al fabricii, au participat aproximativ 500 persoane pe zi. Tin sa precizez ca doar etajul 1 al fabricii a avut o suprafata libera pt public de 800m2.

La evenimentele mari de tipul celor din Piata Constitutiei si de pe stadionul national, care se incadreaza in categoria adunarilor publice cu grad de risc ridicat, ni se cere sa pregatim un dosar de eveniment cu planul de evacuare si scenariul la incendiu, dosar redactat in colaborare cu un expert avizat in domeniu si aprobat ulterior de IGSU. La toate evenimentele de acest tip am cerut avizul IGSU. De altfel IGSU a venit de fiecare data in inspectie la locul evenimentelor de acest tip si a avut personal si tehnica in dispozitivul de ordine publica, inclusiv un reprezentant in comandamentul de ordine publica al evenimentului.

Cred ca este necesara o conversatie mai larga, intre toti jucatorii implicati in industria evenimentelor, de la autoritati si organizatori pana la furnizori de sceno-tehnica si catering public, pentru a imbunatati legea actuala si pentru o mai buna informare a tuturor celor care participa la realizarea spectacolelor, indiferent de locatie sau ordinul de marime a publicului. Exista o legislatie europeana foarte detaliata in acest sens, “Health and Safety Regulations” din Marea Britanie fiind o foarte buna sursa potentiala de inspiratie.

Nu stim cum se procedeaza in cazul amenzilor, avand in vedere ca nu am primit niciodata o amenda din partea IGSU”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: colectiv, isu bucuresti emagic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...