2018-10-19 01:48


ISU Bucureşti: Este INTERZISĂ folosirea flăcării la teatru, operă, în restaurante sau cluburi

 |  08:25
ISU Bucureşti: Este INTERZISĂ folosirea flăcării la teatru, operă, în restaurante sau cluburi

ISU Bucureşti a precizat că folosirea flăcării (lumânări, făclii, torţe) pe timpul spectacolelor de teatru, opera, operetă, sau pentru ambianţă ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci este interzisă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a emis un comunicat adresat organizatorilor de concerte, spectacole, întruniri, desfăşurate în aer liber sau în interiorul construcţiilor în care au loc evenimente cu public numeros.

Potrivit sursei citate, „organizatorii de evenimente în aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafaţă mai mare sau egală cu 2.500 metri pătraţi, trebuie să obţină autorizaţie de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor cu completările şi modificările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completată şi modificat cu H.G.R. nr. 19/2014”.

În ceea ce priveşte spectacolele desfăşurate în interiorul construcţiilor (săli de spectacole, concerte şi altele asemenea), pentru situaţia în care spaţiile sunt încadrate în categoria sălilor aglomerate, este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiei.

ISU Bucureşti a menţionat că organizarea de evenimente prin care se schimbă condiţiile care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru construcţie trebuie să fie la rândul ei autorizată privind securitatea la incendiu.

Sursa citată a anunţat că documentaţia tehnică pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel puţin 30 de zile înainte de realizarea evenimentului la sediul ISU.

"Planificarea, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor fără obţinerea în prealabil a autorizaţiei de securitate la incendiu atrage după sine răspunderea contravenţională, respectiv penală, după caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, responsabilitatea revenind în totalitate/ fără echivoc tuturor factorilor implicaţi în conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor", se arată în comunicatul ISU Bucureşti.

Sursa citată a ţinut să precizeze că folosirea flăcării (lumânări, făclii, torţe) pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivităţilor desfăşurate în restaurante sau pentru ambianţă ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-11

TAGURI: isu, bucuresti, interzis, foloseste, flacara, teatru, opera, restaurant, club
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...