2018-12-18 13:04


ISU va avea dreptul să închidă pe loc localurile care nu respectă legislaţia

 |  13:49
ISU va avea dreptul să închidă pe loc localurile care nu respectă legislaţia

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, în cadrul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta o OUG care dă dreptul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) să închidă, pe loc, localurile care nu respectă legislația privind protecția la incendii.

"Astăzi, din punct de vedere legislativ, vreau să modificăm prin ordonanță de urgență și să clarificăm competența legislativă. (...) Adoptăm ordonanța de urgență prin care dăm putere direct celor de la ISU, nu autorități locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume, să le verifice din punctul de vedere al respectării condițiilor privind protecția împotriva incendiilor și a catastrofelor și să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile", a afirmat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres. 

Prim-ministrul a mai spus că actul normativ are un singur articol potrivit căruia ISU poate închide pe loc, cu sigiliu, un local sau club care nu respectă legislația.

"O să punem la dispoziție și textul ordonanței. (...) Este un singur articol care dă dreptul legal celor de la ISU să închidă, cu sigiliu, cum știe să facă ANAF-ul când e cazul, acele localuri și cluburi care pun în pericol viața celor care participă (la diverse evenimente — n.r.), până la momentul la care își îndeplinesc condițiile. Și le îndeplinesc, foarte bine, se redeschid. Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să oprim cluburile și discotecile care au potențial de a deveni cimitire, cum s-a întâmplat vineri seara", a susţinut premierul Victor Ponta. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: isu, drept, inchide, loc, local, nu, respecta, legislatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...