2017-01-24 23:26


Italia va elimina restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii

 |  12:24
Italia va elimina restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii

Guvernul italian a anunţat Comisia Europeană de faptul că va elimina orice restricţie impusă muncitorilor români şi bulgari începând cu 1 ianuarie 2012. Practic, de anul viitor, piaţa muncii din peninsula Italică este liberalizată pentru români, care au dreptul să se angajeze în orice domeniu. În acest moment, nu mai puţin de un milion de români locuiesc în Italia.

Ministrul Sulfina Barbu s-a declarat încântat de hotărârea luată de executivul italian. “Ne bucură decizia guvernului italian. Prin eliminarea restricţiilor impuse muncitorilor români şi bulgari, executivul italian transmite un semnal important, în acord cu valorile şi drepturile fundamentale ale Uniunii Europene. Italia nu mai cere nici o derogare şi arată, în acest fel, că respectă tratatul de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană. Apreciem această decizie, cu atât mai mult cu cât, în Italia, trăiesc şi muncesc aproximativ un milion de români. Italienii ne arată în acest fel că recunosc plusvaloarea pe care românii o aduc în economiile ţărilor de destinaţie“, a spus Sulfina Barbu.

De asemenea, de curând, Germania a anunţat o înlesnire pe piaţa muncii pentru români, urmând să existe restricţii doar pentru lucrătorii cu o calificare redusă. În mod normal, începând cu 1 ianuarie 2014, românii vor avea dreptul să lucreze pe întregul teritori al Uniunii Europene, fără vreo restricţie, conform protocolului parafat în 2007, atunci când ţara noastră a fost integrată în spaţiul comunitar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-06

TAGURI: italian, restrictii, romani, piata munciiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală