2019-01-18 10:48


JALE ÎN SPITALE! Numărul cazurilor de infecții dobândite în spitale, DUBLU față de anul 2005

 |  13:01
JALE ÎN SPITALE! Numărul cazurilor de infecții dobândite în spitale, DUBLU față de anul 2005

Numărul infecţiilor dobândite în spitale aproape s-a dublat în ultimii 12 ani, ajungând de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017. Cea mai mare creştere a avut-o numărul de infecţii digestive, de aproape nouă ori, în timp ce cazurile de septicemie au crescut şi ele de şase ori, se arată într-un document al Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de News.ro.

Institutul arată că infrastructura spitalicească învechită îngreunează de multe ori controlul infecţiilor, fiind multe clădiri de spital care nu permit instituirea unor circuite instraspitaliceşti conforme standardelor de calitate.

„Identificarea, analiza, controlul şi monitorizarea riscului infecţios intra-spitalicesc la nivelul furnizorilor de servicii de sănătate înregistrază încă deficienţe semnificative. Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale sau a incidentelor/accidentelor cu risc infecţios ocupaţional este deficitară. Măsurile de restrângere a auto-administrării şi a abuzului de antibiotice sunt insuficient promovate şi investigate, iar supravegherea/monitorizarea fenomenului de rezistenţă la antibiotice este de mult timp suboptimală”, scrie în document.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-27

TAGURI: spital, infectii, sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAI CONTEAZă?!
27 Oct 2018

În țara tuturor penalilor cu gulere albe...HEXI PHARMA, CAZUL COCOȘ-IRINEL POPESCU PRIN CUMPĂRAREA PE BANI GREI A PULBERII ARUNCATE APOI LA WC, PRIN COTIZAREA ÎN DEȘERT ANI ÎN ȘIR PENTRU CA APOI SĂ FII TRATAT DUPĂ CAZ...DE LA INDIFERENȚĂ, RĂUTATE, CINISM, CRETINISM, OBLIGÂND FAMILIA, ÎNSOȚITORII, DE LA ANTI-FLAMATOARELE CELE MAI UZUALE, PÂNĂ LA PERFUZII, FEȘE, ALTE MEDICAMENTE, INCLUSIV COSTUL OPERAȚIEI (când e cazul...), pus pe o masă insalubră și ”dezinfectată” LA MIȘTO, cu soluții diluate, mai subțiri în eficacitate ca spirtul medicinal, când în pereții spitalelor s-au infiltrat ani de zile - bacili, bacterii...unele cu mutații rezistente la cele mai ale dracului antibiotice, n-are cum să nu se dubleze, tripleze numărul celor scăpați de nu știu ce boală, re-spitalizați sau agravați, din pricina infecțiilor intra-spitalicești! Apropos...ce se mai aude cu ”sinucisul” fără chip made in HexiPharma? Dar cu dosarul Colectiv? S-a făcut/re-făcut ceea ce era necesar ca, într-un alt caz similar ori de altă natură...medicii (care-au mai rămas...) să fie pregătiți având TOATE CELE NECESARE, nu trimițând în străinătate, arșii sau alții, cu alte afecțiuni? P.S. PE CEI DIN MINISTERELE SĂNĂTĂȚII, BOLIND DE ACEEAȘI INDIFERENTĂ PROSTI(R)E, CARE AU GENERAL TOATE PLECĂRILE DIN ȚARĂ A PERSONALULUI MEDICAL, DAR ȘI RE/ÎMBOLNĂVIREA PACIENȚILOR DATORITĂ POLITICILOR DE AUSTERITATE...ALĂTURI DE CELE DE JAF C O N T R O L A T, NU RĂSPUNDE NIMENI?
MAFIA PSD UCIDE.
27 Oct 2018

Mafia psd a UCIS 59 DE COPII CU RUJEOLA. MAFIA SE OCUPA DE SALVAREA HOTULUI DIN BANII DE HRANA A COPIILOR ORFANI.
Random imageUltimele stiri

loading...