2018-12-19 08:19


Jumătate din elevii de la BAC ştiu doar să citească

 |  12:22
Jumătate din elevii de la BAC ştiu doar să citească

50 % dintre candidaţii la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au obţinut la proba orală la limba română calificativul de experimentat şi avansat. Cealaltă jumătate a obţinut calificativul mediu, adică au demonstrat doar că ştiu să citească.

Astfel, dintre elevii care au susţinut proba de competenţă în limba română, 3774 de candidaţi (31,69%) au obţinut nivelul de competenţă mediu, 4119 de  candidaţi (34,59%) nivelul avansat, în timp ce 2160 de candidaţi (18,14%) au obţinut nivelul de competenţă experimentat, conform centralizării naţionale realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare al MECTS.

La proba A de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, din totalul celor 11.909 elevi înscrişi s-au prezentat la examen 10.054 de candidaţi şi a fost eliminat un singur candidat ca urmare a intrării în examen cu aparatura electronică asupra sa.

Pentru nivelul mediu, candidatului i se cere să citească corect şi cursiv textul şi să identifice idei din text. Pentru nivelul avansat, candidatul va trebui să citească corect, cursiv şi conştient textul şi să formuleze clar şi coerent ideile acestuia iar pentru nivelul experimentat, candidatul trebuie să citească corect, cursiv, conştient şi expresiv textul şi, totodată, să sintetizeze mesajul global al textului şi să explice aspectele implicite ale acestuia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...