2017-01-20 01:44

SOCIAL


Juniorii au luat şase medalii la Olimpiada de Ştiinţe

 |  13:39
Juniorii au luat şase medalii la Olimpiada de Ştiinţe

Elevii români participanţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 1-11 decembrie 2011, în Africa de Sud (Durban), au obţinut şase medalii: două de argint şi patru de bronz.

Palmaresul din acest an a fost superior ediţiei precedente, când elevii români au luat şase medalii de bronz. Cei doi olimpici medaliaţi cu argint sunt Dumitru Călugăru (clasa a VIII-a/Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu) şi Ioan Ignat (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

Medaliile de bronz au fost cucerite de Lucica Ştefania Moroianu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa), Camelia Diaconu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Iaşi), Elena Oana Băran (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Daniel Adrian Aleca (clasa a VIII-a/ Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări. Olimpicii români revin în ţarăastăzi, la ora 15.00, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: elevi, medalii, argint, bronz, olimpiada-de-stiinte, olimpiciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image