2019-02-17 02:33


La ce ÎNTREBARE vor trebui să răspundă românii la REFERENDUM

 |  21:30
La ce ÎNTREBARE vor trebui să răspundă românii la REFERENDUM

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată marţi în şedinţa de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei.

Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 şi 7 octombrie.

„Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu da sau nu. De asemenea, având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative adoptate stabilesc dimensiunile buletinului de vot şi ale textului acesteia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu la finalul şedinţei.

Imprimarea buletinelor de vot se va face de către Monitorul Oficial, ştampilele cu textul "votat" vor fi realizate de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante vor fi realizate de către Imprimeria Naţională, a mai precizat el.

Costul total al organizării referendumului se ridică la 163,712 milioane de lei.

De asemenea, a mai spus reprezentantul Executivului, românii aflaţi în străinătate în perioada votării vor putea vota şi ei la secţiile de pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele consulare, MAE având posibilitatea să amenajeze secţii de votare în plus cu acordul autorităţilor din ţările respective.

„Ministerul Afacerilor Interne va dispune măsuri pentru păstrarea ordinii, administraţiile centrale şi locale vor lua măsuri pentru a pune la dispoziţia primarilor spaţii pentru amenajarea secţiilor de votare şi personal, MAI cu sprijinul Autorităţii Locale Permanente va organiza instruirea prefecţilor şi subperfecţilor pentru organizarea referendumului”, a mai spus Barbu.

Întrebat dacă întrebarea stabilită de Guvern pentru referendum ar putea fi neclară pentru unii cetăţeni, mai ales cei din mediul rural care nu beneficiază neapărat de acces la TV sau la internet, purtătorul de cuvânt al Guvernului a refuzat să comenteze, spunând în schimb că se bazează pe ajutorul presei pentru informarea corectă a cetăţenilor.

„Sunt convins că cu ajutorul dumneavoastră vom putea ajunge la toţi cetăţenii”, a spus Barbu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de Guvern că referendumul nu este împotriva „minorităţilor sexuale”, ci reprezintă doar un efect al unui demers cetăţenesc. Premierul a cerut, de asemenea, partidelor din opoziţie să nu mai fac apel la boicotarea referendumului şi să se poziţioneze clar faţă de el.

„Referendumul nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, aşa cum speculează unii, ci este efectul unui demers cetăţenesc. În locul apelurilor pentru boicotarea referendumului, ar fi mai onest dacă partidele şi-ar asuma o poziţie clară. Partidul pe care îl reprezint şi-a arătat sprijinul faţă de acest referendum şi cred că este cel mai adecvat răspuns”, a mai spus Dăncilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-19

TAGURI: intrebare, referendum, guvern, redefinire familie, constitutie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
19 Sep 2018

Acest Referendum este impus tocmai pentru ca nu spune nimic. Nu are rost ca romanii sa se deranjeze pentru aceasta fandoseala a PSD_ALDE. Sigur, nu va avea sorti de izbanda. Romanii stiu ce inseamna familia, bazata pe sentimente si intelegere, nu cum procedeaza liderii celor doua facaturi politice. Dragnea si-a abandonat propria familie pentru a trai cu o adolescenta, iar bietul Tariceanu s-a trezit abandonat de patru muieri, datorita brbatiei sale cleptomane. Modul cum coalitia prostiei PSD-ALDE arunca cu niste bani care sunt ai nostri ai tuturor pentru o asemenea tampenie nu-i priveste doar pe ei, de, sunt inca la putere, ci mai ales ne priveste pe toti. Sa nu creada ca vor scapa! Desigur, avem nevoie de Referendumul ”Fara penali in functii publice”. Acolo vom participa cu bucurie. Pentru ca de hoti ne-am cam saturat. Sa auzim de bine si sa-i lasam pe cretini sa fiarba in proprisa supa! Puah!
ANONIM
19 Sep 2018

Asta era cea mai importanta problema pentru Romania ? Tembelii de la guvernare nu mai stiu ce sa faca ca sa cheltuie banii tarii si sa ascunda lumii problemele borfasului de Dragnea !!!
MIKIM
20 Sep 2018

Va mananca ochiu' maro ? Nu participati la Referendum.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...