2018-09-26 12:40


La Cantacuzino mai sunt 2.500 doze de vaccin antirabic

 |  13:35
La Cantacuzino mai sunt 2.500 doze de vaccin antirabic

După ce mai multe unităţi sanitare din ţară au semnalat faptul că nu mai au stocuri de vaccin antirabic, Ministerul Sănătăţii precizează că la Institutul Cantacuzino mai există aproximativ 2.500 de doze.

“În prezent, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino (INCDMI) există un stoc de aproximativ 2.500 doze de vaccin antirabic care pot fi utilizate de către unităţile sanitare care realizează tratamentul post expunere al plăgilor rabigene, conform informaţiilor furnizate, astăzi, de producătorul vaccinului antirabic, SANOFI-PASTEUR şi confirmate de către INCDMI”, menţionează reprezentanţii MS. Producătorul francez a asigurat Ministerul Sănătăţii că, în această perioadă, aşteaptă un lot de import din acest produs şi astfel nu vor exista disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte asigurarea produsului pe piaţa din România. Distribuţia vaccinului se face prin distribuitorii autorizaţi ai SANOFI- PASTEUR direct către centrele unităţilor sanitare, astfel încât pacienţii să primească tratament profilactic corespunzător şi în timp util.

Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea problemei legate de epuizarea stocurilor de vaccin antirabic în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-25

TAGURI: vaccin, antirabic, Cantacuzino, doze, lipsa, stoc, spital
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...