2017-01-21 15:28

SOCIAL


La vânătoare de anvelope

 |  21:00
La vânătoare de anvelope

Poliţiştii rutieri ies la vânătoare de şoferi care nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă. Săptămâna trecută au fost acordate zece amenzi. Jandarmeria Capitalei a scăpat de sancţiuni, cu toate că a scos pe străzi autospeciale neechipate corespunzător. 

De la începutul sezonului rece, numai zece bucureşteni au fost amendaţi pentru că nu şi-au echipat automobilele cu anvelope de iarnă. Aceasta pentru că reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR) a Municipiului Bucureşti nu au desfăşurat astfel de acţiuni decât trei zile, de miercuri până sâmbăta trecută. Poliţiştii rutieri avertizează însă că şi în acest weekend vor fi împărţite amenzi şoferilor care nu au montate cauciucuri de iarnă pe maşini. „Am avut numai trei zile de astfel de acţiuni pentru că doar atâtea zile au fost cu polei. Au fost acordate 10 amenzi cuprinse între 630 şi 1.400 de lei şi au fost ridicate taloanele la trei automobile. S-au aplicat sancţiuni între 9 şi 20 de puncte amendă. Vom avea însă astfel de acţiuni şi în acest sfârşit de săptămână, pentru că sunt condiţii de formare a poleiului pe carosabil”, ne-au declarat reprezentanţii BPR. Aceştia avertizează că vor fi amendaţi şi conducătorii auto care au anvelope de iarnă doar pe două roţi. „Este obligatoriu ca toate roţile să fie echipate cu anvelope de iarnă. Se permite autovehiculelor de transport persoane, 8 plus 1 locuri, să aibă montate anvelope de iarnă doar pe roţile pe care au tracţiune”, ne-au mai explicat reprezentanţii BPR.

Cu toate că are numeroase maşini neechipate cu anvelope de iarnă, pe care le-a scos pe străzi în ultima perioadă, Jandarmeria Română nu a primit nici o amendă din partea colegilor de la Rutieră. Explicaţia Jandarmeriei Române este că autospecialele mari nu pot fi echipate cu anvelope de iarnă deoarece nu se fabrică astfel de cauciucuri.

Recomandări

Poliţia Rutieră a Capitalei le recomandă conducătorilor auto „să reducă viteza de deplasare în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă; să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor; să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special calea de rulare a tramvaielor etc. În condiţii de ninsoare abundentă, şoferii nu au voie să oprească sau să staţioneze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfăşurarea traficului în general”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: politie, anvelope, amenzi, transport, circulatie, zapada, iarna, cauciuc, jandarmerieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image