2017-01-22 22:20


Legea anti-fumat a adus amenzi de 500 milioane lei în mall-uri

 |  13:19
Legea anti-fumat a adus amenzi de 500 milioane lei în mall-uri

Nerespectarea legislaţiei anti- fumat a determinat amendarea cu 500 milioane lei a agenţilor economici din mall-urile bucureştene.

Un control recent a depistat că marea lor majoritate nu aveau spaţii speciale pentru fumători, permiţându-le acestora să fumeze în orice loc. „În general, ei spun că nu se fumează, ă nu au scrumiere pe masă, dar clienţii sut lăpsaţi în pace când stau lşa masă şi crumiează în farfuriuţa de la ceaşca de cafea”, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Legea 349 prevede interzicerea fumatului în spaţii publice şi amenajarea unor spaţii speciale, cu ventilaţie corespunzătoare pentru zonele dedicate acestei activităţi. Potrivit comisarilor Protecţiei Consumatorilor, persoanele din conducerea mall-urilor susţin că au informat agenţii economici care au spaţii închiriate asupra prevederilor legii anti- fumat, dar că aceştia nu vor să se conformeze, preferând să facă profit de pe urma fumătorilor care aleg să stea la mesele lor doar pentru simplul fapt că au voie să fumeze oriunde.

„În cazul în care abaterile vor continua, pe lângă amenzi se va dispune şi măsura închiderii activităţii agenţilor economici prinşi cu abateri”, a mai declarat Cerbulescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: lege-anti-fumat, amenzi, mall, ANPC, control, ventilaţie, abateri, legislaţie, fumatoriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image