2017-01-16 21:41

SOCIAL


Legea maidanezilor, dezbătută de CC în ianuarie

 |  17:19
Legea maidanezilor, dezbătută de CC în ianuarie

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 11 ianuarie 2012 discutarea sesizării depuse de 70 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PSD şi 54 de deputaţi ai PNL privind neconstituţionalitatea legii eutanasierii câinilor fără stăpân.

Conform sesizării, eutanasierea şi condiţiile în care este dispusă aceasta reprezintă„principala problemă a legii”, eutanasierea fiind o măsură extremă, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu. Documentul relevă că eutanasierea este contrară principiilor şi prevederilor Declaraţiei Universale a Drepturilor Animalelor, proclamată la Paris, în 1978. „Legea adoptată nu face referire la legislaţia de protecţie a animalelor, nu include nici un principiu de protecţie şi asigurare a respectării drepturilor animalelor şi, în general, prevederile de protecţie a drepturilor acestora sunt minime”, se menţionează în document. Sesizarea semnalează că eutanasierea trebuie să rămână o măsură excepţională, care se dispune în condiţii excepţionale, fiind încurajată soluţia viabilă a „reducerii reproducţiei neplanificate a câinilor”, prin sterilizarea acestora. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEO
15 Dec 2011

300 000 semnaturi = voint a populara. Voi chiar nu intelegi asta?
EUGEN
15 Dec 2011

Bine ca ne scapa pdl de m aidanezi, ca in baza alto ra ...
MAVERICK777
15 Dec 2011

Doar pdl pare preocupat s a ne scape de sutele de h aite de caini din Bucures ti, care ne afecteaza sig uranta si sanatatea.
ANDREI MARCU
15 Dec 2011

As dori sa aud si o repli ca a d-lui Oprescu pe ace st subiect. Vorbim despre o problema f importanta a orasului, iar dumnealui ne trateaza cu ignoranta .
MENUMORUT
15 Dec 2011

Nu spun neaparat da eutan asierii, insa acesti cain i nu mai pot ramane pe st rada, sunt un pericol pen tru noi. Trebuie sa intel egem asta si sa luam in c onsecinta masurile.
LASCU03
15 Dec 2011

Sper ca CC sa ia decizia corecta, anume aviz pozit iv.
FLO
15 Dec 2011

PDL Bucureşti a strâns 300.000 de semnături car e arată că bucureşteni i vor să scape de maidan ezi. Este un semnal clar pe care toată lumea treb uie să-l priceapă.
RELU
15 Dec 2011

Chiar dacă nu-mi place P DL, pentru simplul fapt c ă mă scapă de maidanez ii, voi vota cu ei.
SORINA
15 Dec 2011

Bucurestenii vor sa scape de maidanezi si asta o a rata toate semnaturile st ranse, trebuie sa intelea ga si ceilalti asta.
ANDI
15 Dec 2011

Votez cu pdl daca ma scap a de maidanezi!! Sper sa scapam de haitele astea d e caini cat mai repede, r eprezinta o mare problema .
LAZAR
15 Dec 2011

Felicitari PDL-ului pentr u aceasta initiativa, car e sper sa se concretizeze cat mai repede.
DRAGOS
15 Dec 2011

Incet, incet toti oamenii isi vor da seama cat de buna este legea promovata de PDL. Utilitatea acest eia se va face simtita in curand cand maidanezii v or disparea de pe strazi. Oprescu nu ar fi facut n imic altfel, iar opozitie nu e in stare decat sa c ritice, nu au venit nicio data cu un proiect viabil , probabil nici nu au int eres!

Adauga un comentariu

Random image