2016-12-08 18:25

SOCIAL


Legea maidanezilor, dezbătută de CC în ianuarie

 |  17:19
Legea maidanezilor, dezbătută de CC în ianuarie

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru 11 ianuarie 2012 discutarea sesizării depuse de 70 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PSD şi 54 de deputaţi ai PNL privind neconstituţionalitatea legii eutanasierii câinilor fără stăpân.

Conform sesizării, eutanasierea şi condiţiile în care este dispusă aceasta reprezintă„principala problemă a legii”, eutanasierea fiind o măsură extremă, care contravine prevederilor referitoare la drepturile animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu. Documentul relevă că eutanasierea este contrară principiilor şi prevederilor Declaraţiei Universale a Drepturilor Animalelor, proclamată la Paris, în 1978. „Legea adoptată nu face referire la legislaţia de protecţie a animalelor, nu include nici un principiu de protecţie şi asigurare a respectării drepturilor animalelor şi, în general, prevederile de protecţie a drepturilor acestora sunt minime”, se menţionează în document. Sesizarea semnalează că eutanasierea trebuie să rămână o măsură excepţională, care se dispune în condiţii excepţionale, fiind încurajată soluţia viabilă a „reducerii reproducţiei neplanificate a câinilor”, prin sterilizarea acestora. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEO
15 Dec 2011

300 000 semnaturi = vointa populara. Voi chiar nu intelegi asta?
EUGEN
15 Dec 2011

Bine ca ne scapa pdl de maidanezi, ca in baza altora ...
MAVERICK777
15 Dec 2011

Doar pdl pare preocupat sa ne scape de sutele de haite de caini din Bucuresti, care ne afecteaza siguranta si sanatatea.
ANDREI MARCU
15 Dec 2011

As dori sa aud si o replica a d-lui Oprescu pe acest subiect. Vorbim despre o problema f importanta a orasului, iar dumnealui ne trateaza cu ignoranta.
MENUMORUT
15 Dec 2011

Nu spun neaparat da eutanasierii, insa acesti caini nu mai pot ramane pe strada, sunt un pericol pentru noi. Trebuie sa intelegem asta si sa luam in consecinta masurile.
LASCU03
15 Dec 2011

Sper ca CC sa ia decizia corecta, anume aviz pozitiv.
FLO
15 Dec 2011

PDL Bucureşti a strâns 300.000 de semnături care arată că bucureştenii vor să scape de maidanezi. Este un semnal clar pe care toată lumea trebuie să-l priceapă.
RELU
15 Dec 2011

Chiar dacă nu-mi place PDL, pentru simplul fapt că mă scapă de maidanezii, voi vota cu ei.
SORINA
15 Dec 2011

Bucurestenii vor sa scape de maidanezi si asta o arata toate semnaturile stranse, trebuie sa inteleaga si ceilalti asta.
ANDI
15 Dec 2011

Votez cu pdl daca ma scapa de maidanezi!! Sper sa scapam de haitele astea de caini cat mai repede, reprezinta o mare problema.
LAZAR
15 Dec 2011

Felicitari PDL-ului pentru aceasta initiativa, care sper sa se concretizeze cat mai repede.
DRAGOS
15 Dec 2011

Incet, incet toti oamenii isi vor da seama cat de buna este legea promovata de PDL. Utilitatea acesteia se va face simtita in curand cand maidanezii vor disparea de pe strazi. Oprescu nu ar fi facut nimic altfel, iar opozitie nu e in stare decat sa critice, nu au venit niciodata cu un proiect viabil, probabil nici nu au interes!

Adauga un comentariu

Random image