2017-01-22 07:51

SOCIAL


Legea privind gestionarea maidanezilor, retrimisă la comisia de administraţie

 |  19:43
Legea privind gestionarea maidanezilor, retrimisă la comisia de administraţie
Deputaţiiau decis, ieri, la propunerea lui Eugen Nicolăescu (PNL), căproiectul de lege privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân să fieretrimis la Comisia de administraţie pentru a fi reanalizat în termen de treisăptămâni. Decizia a fost luată cu 70 de voturi pentru, 37 împotrivă şi 5abţineri, fiind aplaudată de reprezentanţii ONGcare se ocupă de protecţiacâinilor fără stăpân şi care se aflau în balcoanele destinate invitaţilor.

Comisiapentru administraţie a Camerei dăduse aviz pozitiv asupra acestui proiect delege, cu modificări prin care decizia privind tratamentul aplicat câinilor fărăstăpân revenea autorităţilor locale, ceea ce făcea posibilă inclusiveutanasierea animalelor. În forma iniţială, legea prevedea doar posibilitateaeutanasierii câinilor bolnavi sau bătrâni, ceilalţi urmând să fie duşi înlocurile de unde au fost ridicaţi după sterilizare şi deparazitare. Deputaţiidin Comisie consideră că modificările avizate, care dau posibilitateaautorităţilor locale să decidă ce să facă în cazul câinilor fără stăpân, sunt osoluţie mai bună la problema câinilor comunitari. Potrivit acestora,autorităţile locale pot decide fie sterilizarea animalelor şi propunerea spreadopţie, fie păstrarea lor în centre, fie eutanasierea după un anumit număr dezile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
08 Mar 2011

Inca trei saptamani castigate de ONG-urile care se ocupa de animalele fara stapan,inseamna ceva!Nu stiu cum e in alte orase mari,dar la Bucuresti,trebuie continuat proiectul demarat de Oprescu,la Fundulea.E singura solutie care ii poate impaca pe toti,deopotriva!

Adauga un comentariu

Random image