2017-01-20 14:04

SOCIAL


Legea sistemului de sănătate, în dezbatere publică

 |  14:23
Legea sistemului de sănătate, în dezbatere publică

Proiectul de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică, de astăzi, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, la secţiunea transparenţă decizională.

Proiectul de act normativ propune o serie de modificări legislative semnificative pentru sistemul sanitar. Printre acestea, Ministerul Sănătăţii aminteşte interpunerea între CNAS şi furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare, reprezentate de casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială.

De asemenea, proiectul de act normativ creează cadrul legislativ care dă posibilitatea autorităţilor locale de a angaja direct un medic, în zonele unde sunt dificultăţi la acordarea de asistenţă medicală. Acesta va fi sprijinit de o echipă multidisciplinară al cărei nucleu de bază va fi format din asistenţi comunitari şi mediatori sanitari.

Noul proiect legislativ mai prevede modificări în ceea ce priveşte utilizarea resurselor care se referă la zona medicamentului, dar şi a calităţii serviciilor medicale în vederea eficientizării acestor domenii. În acest sens se propune crearea unei agenţii pentru informaţii şi calitate în sănătate (ANCIS), ca o structură în coordonarea MS.

La elaborarea documentului au participat profesionişti din sistemul sanitar, reprezentanţii Comisiei Prezidenţiale, ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-13

TAGURI: legea sistemului, dezbatere publicaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MILITARU IONEL
09 Ian 2012

Rapt! Acest proiect de lege este un atentat la fiinta natiei romane,si pe deasupra incalca si dreptul la viata si sanatate garantat de constitutie. Hotilor, luati mainile de pe Romania!

Adauga un comentariu

Random image