2018-09-26 18:41


Liberalii îi cer prefectului Capitalei să anuleze actele primarului sectorului 4

 |  15:44
Liberalii îi cer prefectului Capitalei să anuleze actele primarului sectorului 4
P24

PNL anunţă că a sesizat prefectul Capitalei și a contestat actele emise de primarul interimar al sectorului 4 în contencios administrativ. Autosuspendarea lui Daniel Băluță l-a adus în poziţia de a exercita ilegal funcția de primar interimar.

După ce PUTEREA a dezvăluit isprava primarului sectorului 4 de a se exclude din Consiliul Local Sector 4, PNL a atacat hotărârile emise sub conducerea acestuia. Informaţia a venit în urma plângerii făcute de un alt consilier PSD către Liviu Dragnea, căruia îi cerea să ia atitudine faţă de gafele lui Daniel Băluţă. După numirea președintelui PSD sector 4 în funcția de primar interimar în locul suspendatului Piedone, consilierului local al PSD Daniel Băluță a pus pe ordinea de zi a ședinței din data de 26.11.2015 Hotărârea Consiliului Local nr. 186 prin care s-a constatat vacantarea propriului loc de consilier local ca urmare a numirii sale în funcția de primar interimar. Vacantarea locului de consilier îi anulează lui Daniel Băluță dreptul de a ocupa funcția de primar interimar.

După ce a demonstrat că nu are habar de legea administraţiei locale „viitorul candidat al PSD la Primăria Sectorului 4 a încercat să-și redobândească calitatea de consilier local prin forțarea unei hotărâri a Consiliului Local de anulare a hotărârii de vacantare. Dar și această acțiune este lovită de ilegalitate în condițiile în care hotărârile de vacantare pentru funcțiile de consilieri locali/generali nu pot fi anulate. Singura posibilitate legală de a redeveni consilier local/general este un nou proces electoral. Adică, Daniel Băluță va putea reveni în Consiliul local al sectorului 4 abia anul viitor, candidând din nou pe listele electorale în alegerile locale din 2016. Filiala PNL București - Sector 4 a sesizat Prefectul Capitalei și a contestat în contencios administrativ actele semnate/emise de Daniel Băluță în calitate de primar interimar în perioada în care a exercitat ilegal această funcție”, se spune în comunicatul PNL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-22

TAGURI: primar sector 4, liberali, prefect, anulare acte
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...