2018-12-10 17:28


Liberalii şi-au asumat conducerea Capitalei. Răzvan Sava, noul primar general interimar

 |  21:01
Liberalii şi-au asumat conducerea Capitalei. Răzvan Sava, noul primar general interimar
P24

Noul viceprimar cu atribuţii de primar general interimar este liberalul Răzvan Sava. El a fost ales cu 34 de voturi din 47 de consilieri generali prezenţi. Supărare mare a fost în tabăra social-democraţilor, care au dăscăliţi cu privire la alegerea noului primar general interimar de Robert Negoiţă. Acesta le-a cerut să voteze propunerea liberalilor. Câţiva consilieri se certau cu şeful PSD pe Bucureşti şi pe holurile Primăriei Capitalei, roşii de furie şi indignare.

Alegerea noului primar general interimar Răzvan Sava nu a mai fost o surpriză. Numele lui a fost vehiculat de cel puţin două zile. El avea nevoie de 28 de voturi, iar liberalii au doar 24, la care se adaugă două voturi de la consilieri ai Mişcării Populare, convinşi să treacă de partea lor. Aşa că liberalii au apelat la serviciile lui Robert Negoiţă, şeful PSD Bucureşti, care le-a cerut social-democraţilor să fie de partea PNL. Unii consilieri PSD au ieşit din şedinţa cu Negoiţă roşii de furie, alţii au continuat cearta cu el pe holuri. Cine este Răzvan Sava

Cine este Răzvan Sava

La 49 de ani, potrivit declaraţiei de avere, liberalul are un singur loc de muncă, cea de consilier general. Soţia sa Cătălina este consilier, şef de departament la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Cei doi soţi deţin un teren agricol de 480 metri pătraţi în Pantelimon, un apartament în Bucureşti şi o maşină Jaguar. Datoriile la creditele în bănci a celor doi soţi se ridică la 190.000 de euro, din care un credit de 40.000 de euro are scadenţă de plată în 2017. Răzvan Sava a fost preşedintele Comisiei de Utilităţi a Consiliului General, „unde a făcut lucruri bune”, spun colegii săi. Pe ultima sută de metri, „pentru a simula măcar democraţia”, a fost propus un candidat al Mişcării Populare, Lucian Iliescu, care a fost votat de numai 9 consilieri. La şedinţa extraordinară de miercuri, cei trei consilieri ai UNPR au lipsit, fiind nevoie să fie ales un nou preşedinte de şedinţă. Acesta este Miruna Dinu, consilier al Mişcării Populare, care a trecut, deocamdată neoficial, la PNL. Ea s-a remarcat prin faptul că a „omis” să-i lase pe candidaţi să-şi expună proiectele, atât înainte de vot, cât şi după ce a fost votat noul primar. Un alt reproş care i s-a făcut a fost încălcarea Legii administraţiei publice, care stipulează că primarul general interimar se alege dintre cei doi viceprimari ai Capitalei.

Dan Darabont, viceprimar PSD, a dres busuiocul, spunând că nimeni nu l-a propus pentru această funcţie, deci nu putea să candideze. Explicaţia grabei cu care a fost demis UNPR-istul Ştefănel Marin

Explicaţia grabei cu care a fost demis UNPR-istul Ştefănel Marin

Potrivit Legii administraţiei publice locale, cu şase luni înainte de alegerile locale, nici un primar sau viceprimar nu poate fi demis. Pe 26 noiembrie 2015, ar fi fost prea târziu din punct de vedere legal pentru a fi demis primarul general interimar Ştefănel Dan Marin. Aşa se explică de ce pentru subiecte deloc dezbătute şi deloc urgente au fost convocate două şedinţe extraordinare, înaintea celei ordinare de joi. Ştefănel Marin: Ilegalităţi continuă să se producă în Primăria Capitalei

Ştefănel Marin: Ilegalităţi continuă să se producă în Primăria Capitalei

Surpriza serii a fost prezenţa în sala de consiliu a lui Ştefănel Dan Marin care, care nu a vrut iniţial să semneze prezenţa în sală şi a ocupat un loc din cele destinate cetăţenilor. Pentru că nu putea să ia cuvântul dacă nu figura prezent, el a semnat în cele din urmă. „Am ascultat înregistrarea şedinţei de marţi şi motivele pe care le-aţi spus aici. Decizia de demitere a fost luată cu o săptămână în urmă. Cu 70 de zile în urmă, vă aruncaţi cartoful fierbinte din mână unul altuia şi nu voiaţi să vă asumaţi nimic. Sunt uimit de acuzaţiile referitoare la RADET, la demersurile necesare pe tema gazului. Sunt înregistrări care confirmă că am făcut potecă la ELCEN, la Ministerul Energiei, unde unii aveţi prieteni apropiaţi. Criza a fost artificial creată. Din seara asta sunt sigur că totul va funcţiona perfect, nu vor mai fi avarii la RADET, bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură. Când am spus că e un sabotaj nu m-aţi crezut. Aţi câştigat prin joc politic, dar o să merg până la capăt. Tot ce s-a întâmplat în anumite direcţii din Primărie, a fost un haos creat pentru acoperirea unor ilegalităţi, care se produc în continuare. Am învăţat să spun nu. Să spun nu când mi se cerea să deschid robinetul în partea stângă sau în partea dreaptă”, a spus fostul primar general interimar al Capitalei.

El a fost îndemnat să meargă la DNA, i s-au cerut nume din sală, dar a afirmat că nu este cazul să le spună din sala de consiliu. În schimb, a promis presei dezvăluiri de senzaţie privind corupţia din Primăria Capitalei şi din Consiliul General. “Primul lucru făcut de noul primar: înlocuirea pe site-ul PMB a numelui... țara arde și baba se piaptănă...’’, ne-a comunicat Ștefănel Marin. Felicitări şi precizări: USL trăieşte!

Felicitări şi precizări: USL trăieşte!

Viceprimarul Capitalei, Dan Darabont a ţinut să-i felicite pe liberali că de acestă dată şi-au asumat responsabilitatea conducerii Primăriei Capitalei. PNL are 24 de consilieri, iar PSD 15, deci fără liberali nu se poate face o majoritate. Vrem să terminăm cu fruntea sus acest mandat. Nu facem joc politic. Vreţi să continue criza?”, a întrebat retoric Dan Darabont, întrebarea fiind adresată social-democraţilor nemulţumiţi. Secretarul general al primăriei, Tudor Toma, a recunoscut că procedura spune că primarul trebuie ales dintre cei doi viceprimari ai Capitalei, “dar din moment ce domnul Darabont nu vrea să candideze, asta e”, a comentat Toma.

Lucian Iliescu, cel care a candidat pentru simularea democraţiei a făcut un calcul simplu. “Constat că sunt prezenţi 47 de consilieri. Răzvan Sava a obţinut 34 de voturi, eu 9 şi două au fost anulate, cineva nu a votat, mă rog. Deci, USL trăieşte!”, a spus consilierul.

Promisiunile lui Răzvan Sava

Noul Primar general interimar a mulţumit colegilor pentru încredere. “Voi fi acelaşi coleg ca şi până acum, vreau să fim o echipă, legislativul şi executivul, să facem o administraţie modernă în sprijinul bucureştenilor. Prioritatea mea zero este rezolvarea situaţiei RADET prin măsuri clare ca să nu existe probleme. Chiar mâine voi avea o şedinţă de lucru cu RADET, apoi voi verifica pregătirile pentru iarnă, pentru că în următoarele zile vom vedea primii fulgi. Voi spune personalului să afişeze pe site toate contractele în derulare, să vadă toată lumea unde se duc banii colectaţi din taxe şi impozite. Voi da sarcini clare să se facă un audit în Primăria Capitalei”, au fost primele promisiuni ale primarului general interimar Răzvan Sava. Referitor la RATB, condus tot de un UNPR-ist, noul primar nu a oferit informaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: liberali, conducere, capitala, razvan sava, primar general interimar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...