2018-06-25 15:06


Liceenii vor putea studia opţional Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor

 |  18:26
Liceenii vor putea studia opţional Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor
Liceenii vorputea studia opţional, din anul şcolar 2010-2011, disciplina Administrareacalculatoarelor şi a reţelelor, programa şcolară în acest sens fiind aprobată deMinisterul Educaţiei.

Disciplinase poate studia în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, câte o oră pesăptămână, pe durata unui an, în cadrul curriculumului la decizia şcolii (CDS),pentru filierele teoretică şi vocaţională, la toate specializările.Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că disciplina opţională oferăposibilitatea studiului avansat al elementelor de tehnologia informaţiei, cuaccent pe componentele hardware, gestionarea şi utilizarea acestora. Cursuleste tradus în limbile maghiară, germană, franceză, italiană, rusă, poloneză,spaniolă, portugheză, turcă, arabă, greacă, hindi şi japoneză.

La finalul cursului elevii au posibilitatea să susţină unexamen care, în condiţiile promovării, le oferă o certificare recunoscutăinternaţional în domeniul administrării şi utilizării calculatoarelor (desktopşi laptop), funcţionării şi securităţii reţelelor de calculatoare. Conţinutulcursului este aliniat cu calificările CompTIA A+ (SUA) şi EUCIP IT Administrator(UE).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-10-17

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.