2017-01-20 08:05

SOCIAL


Lifturi panoramice şi două parcări subterane la Sala Palatului

 |  14:22
Lifturi panoramice şi două parcări subterane la Sala Palatului

Sala Palatului intră în renovare. Pe lângă lifturile panoramice care vor fi dispuse în fiecare colţ, imobilul va beneficia şi de două parcări subterane. Întreaga zonă va fi reamenajatădin punct de vedere peisagistic. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care se află momentan în dezbatere publică. Proiectul se numeşte “CENTRU PENTRU ARTELE SPECTACOLULUI «SALA PALATULUI» ŞI PARCAJE PUBLICE SUBTERANE.

Potrivit documentului, zona în care se află clădirea (catalogată monument istoric), are statut special, iar lucrările care o vor viza trebuie să se menţină „ţesutul urban tradiţional”. Mai exact, este vorba despre zona protejată Calea Victoriei şi potrivit legii trebuie ocrotite valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural în ansamblul lor. Arhitecţii au venit cu o serie de propuneri cu privire la aspectul exterior, însă doar una a fost acceptată, potrivit B365.ro. De altfel, se stipulează în PUZ, ca literă de lege, “evitarea afectării expresiei arhitecturale a Sălii Palatului, din perspectiva memoriei şi percepţiei colective - nu se vor adăuga scări exterioare”. A fost aleasă varianta 7, dintr-un total de 10, care a fost semnată de arhitectul Romeo Belea; care şi-a mai pus amprenta pe alte clădiri impozante din Capitală. Între acestea se număra hotelul InterContinental, hotelul Novotel, Universitatea Româno-Americană sau turnurile gemene de la Piaţa Presei.

Lucrările la Sala Palatului vor avea loc în trei etape. Faza I presupune consolidarea şi modernizarea imobilului, dar şi extinderea în cele patru colţuri cu lifturi panoramice. Tehnic vorbind: “extindere subsol suplimentar, amplasare 4 noduri de circulaţie verticală, supraetajare, reabilitare funcţională şi înlocuire instalaţii”. În Faza a II-a a proiectului vor fi realizate două parcări subterane, “eliberând astfel solul pentru utilizarea sa ca spaţiu public şi crearea unui pol de atractivitate”. Tot în această etapă va fi eliminată legătura auto dintre Calea Victoriei şi str. Câmpineanu, iar Biserica Kreţulescu va „beneficia” de mai mult spaţiu verde. În Faza a III-a este prevăzută realizarea unei noi săli de spectacol, la subsol, în faţa celei actuale, iar în Faza a IV-a, care va fi şi ultima, se va elibera porticul din str. Câmpineanu „de construcţiile parazitare”. Documentul mai menţionează că „pentru păstrarea vegetaţiei trebuie menţinut un strat de 8 m de pământ vegetal peste placa de la primul subsol”. Mai mult, pentru Fazele a II-a şi a III-a se va acorda aviz favorabil după prezentarea unui studiu peisager, realizat abia după avizarea rezultatelor cercetării arheologice, în condiţiile în care Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi străzi ale Bucureştiului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

Mai multe imagini:
Lifturi panoramice şi două parcări subterane la Sala Palatului
zoom

TAGURI: lifturi panoramice, parcari, sala palatuluiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image