2018-12-16 03:20


Lifturile de la pasajul Basarab, inaugurate în septembrie

 |  16:33
Lifturile de la pasajul Basarab, inaugurate în septembrie

Pasajul Basarab va fi gata, în proporţie de 100%, în toamnă. Staţia de tramvai de pe podul hobanat al pasajului suprateran denivelat Basarab va fi inaugurată la începutul lunii septembrie, au declarat pentru ziarul “Puterea”reprezentanţii firmei de construcţii care se ocupă de lucrare. “Nu sunt motive ca termenul de predare a lucrării sănu fie respectat. Lifturile şi staţia de tramvai de la podul hobanat pot fi gata la sfârşitul acestei luni, dar cel mai probabil la începutul lunii septembrie”, ne-a declarat responsabilul de proiect, inginerul Grigorie Verenciuc.

Pasajul Basarab va avea  patru lifturi, care, potrivit constructorului, vor putea transporta fiecare maximum 18 persoane odată, şi două scări fixe, ce vor asigura accesul călătorilor la staţia de tramvai amplasată pe podul hobanat.

Pasajul suprateran Basarab este singura construcţie de acest gen prevăzută cu o staţie de tramvai amplasată pe un pod hobanat. De asemenea, Pasajul Basarab este, potrivit constructorului, un edificiu unic în Europa.  

Lucrările de construcţie la pasajul Basarab au început în 2006. Iniţial, trebuia să coste 60 milioane de euro, însă municipalitatea bucureşteană a „ridicat” treptat suma la 200 milioane de euro. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...