2018-07-23 04:54


Liga Studenților blochează în instanță alegerile din Universitatea Iași

 |  10:33
Liga Studenților blochează în instanță alegerile din Universitatea Iași

Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) a câştigat astăzi în instanţă suspendarea alegerilor pentru toate structurile de conducere ale Universităţii, devenind prima şi singura organizaţie studenţească din România care a obţinut un astfel de rezultat, informează organizația, într-un comunicat.

În urma neregulilor sesizate, Liga Studenţilor (LS IAŞI) a înaintat în data de 21.12.2015 o cerere către Tribunalul Iaşi de suspendare a Metodologiei de organizare a alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere academică din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În acelaşi timp, în aceste zile, în urma depunerii unui memoriu de către LS IAŞI, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a solicitat instituţiei să elimine criteriile discriminatorii impuse studenţilor pentru participarea la alegeri.

Printre neregulile constatate se numără introducerea condiţiei ca reprezentanţii studenţilor să fie integralişti şi să aibă cel puţin media 8 (opt), contrar prevederilor Legii Educaţiei Naţionale şi Statutului Studentului, lipsa de transparenţă în procesul de organizare al alegerilor pentru desemnarea reprezentanţilor studenţilor în structurile de conducere, precum şi organizarea alegerilor în perioada sesiunii şi a vacanţei, când studenţii nu pot vota, deşi aceştia sunt reprezentanţi în proporţie de 25% în structurile decizionale şi de conducere.

Tribunalul s-a pronunţat astăzi, hotărând suspendarea întregii metodologii de alegeri. Practic, au fost suspendate alegerile pentru funcţiile de rector al universităţii şi decani ai facultăţilor, precum şi pentru reprezentanţii în senatul universității, consiliile facultăţilor, consiliile departamentelor şi consiliile şcolii doctorale. Universitatea are drept de recurs în 5 zile de la comunicarea hotărârii, se mai arată în comunicat.

Silvian-Emanuel Man (foto), preşedintele Ligii Studenţilor,mulțumește Ministerului Educației pentru sprijin și afirmă: „Mai sunt şi alte nereguli în cadrul instituţiei, prin care se încalcă drepturile studenţilor, pentru care vom lupta până la capăt pe toate căile legale.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14
Citeste si:
Nou scandal la Universitatea A.I. Cuza din Iaşi. Studenții reclamă trucarea alegerilor. Explicațiile conducerii

TAGURI: liga studentilor iasi, blocare alegeri UAIC

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.