2018-11-17 04:41


Lista universităţilor şi a specializărilor lichidate de Ministerul Educaţiei din anul şcolar 2013/2014

 |  18:31
Lista universităţilor şi a specializărilor lichidate de Ministerul Educaţiei din anul şcolar 2013/2014

În plin proces de admitere la facultăţi, Ministerul Educaţiei a transmis că şase instituţii de învăţământ superior, autorizate până acum provizoriu, nu vor mai putea organiza admitere în această vară din cauza mai multor nereguli. În total, nu mai puţin de 183 de specializări de la peste 30 de instituţii urmează să fie lichidate. Printre marile universităţi unde se găsesc specializări în lichidare se numără Politehnica Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Transilvania din Braşov şi Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

Conform lui Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, alte patru universităţi, care deşi sunt acreditate, vor fi urmărite atent ca urmare a sesizării mai multor probleme în ultimii ani. Este vorba despre Univeristatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, Universitatea “Mihai Eminescu” din Timişoara, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti şi Institutul Teologic Romano Catolic din Bucureşti. În documentul elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale, măsura propusă va afectat cinci instituţii de învăţământ superior din Capitală, printre care Universitatea Bucureşti şi Politehnica. Astfel, la prima sunt propuse pentru lichidare nu mai puţin de 15 specializări, în timp ce la a doua ar urma să fie anulat un program de licenţă, la tip învăţământ cu frecvenţă, denumit Ingineria prelucrării materialelor polimerice, textile şi compozite, la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Megatronică.

Lista neagră a universităţilor lichidate

Universităţile care vor intra în lichidare pentru toate programele de studii de licenţă sunt Universitatea “Mihai Viteazul” din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român - Universitatea Ecologică “Traian” din Deva, Fundaţia Univeristară “Milenium” din Timişoara, Fundaţia pentru Promovarea Învăţământului European (FINE) - Universitatea Wales-România din Bucureşti şi Asociaţia pentru Învăţământ Superior în Comerţ şi Turism - Universitatea de Ştiinţe, Arte şi Meserii din Bucureşti. “Candidaţii trebuie să fie foarte atenţi şi să verifice la fiecare universitate dacă programul de studii pentru care optează este autorizat provizoriu sau acreditat”, a explicat Mihnea Costoiu. Toate cele şase aveau obligaţia să facă solicitări pentru o nouă evaluare până la data de 31 martie, însă nici una dintre ele nu a făcut acest pas. De exemplu, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi nu a solicitat evaluarea din anul 1995.

VEDEȚI MAI JOS LISTA UNIVERSITĂŢILOR ŞI A SPECIALIZĂRILOR AFLATE ÎN LICHIDARE

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

Documente:

TAGURI: universitati, specializari, lichidare, ministerul educatiei, costoiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...