2018-12-12 20:58


„Lista negativă” a ministrului Ritli, gata în decembrie

 |  19:16
„Lista negativă” a ministrului Ritli, gata în decembrie

Potrivit ministrului sănătăţii, Ladislau Ritli, la mijlocul lunii decembrie se va finaliza o “listă negativă” care va cuprinde medicamentele şi investigaţiile care nu vor mai fi suportate de stat.

Ministrul a spus că se au în vedere medicamentele foarte scumpe care sunt utilizate şi pentru alte afecţiuni şi nu numai pentru cele care ar trebui, iar în privinţa investigaţiilor a menţionat că acestea se vor face „cu indicaţii foarte precise”. Privitor la lista de medicamente, ministrul a afirmat că în aceasta se vor regăsi şi medicamente oncologice.

O altă problemă foarte delicată din sistemul sanitar românesc este subfinanţarea, fapt ce duce la plecarea medicilor din ţară. Pentru acest lucru, ministerul caută soluţii împreună cu Colegiul Medicilor şi cu alţi factori de decizie.

“De la începutul anului şi până în septembrie, un număr de 1.900 de medici au plecat din România. Corpul medical doreşte recunoaştere socială, realizare profesională care să depindă strict de munca şi profesia sa, venituri corespunzătoare şi respect din partea societăţii”, a precizat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...