2019-02-23 05:04


''Livache umple'' trotuarele cu jardiniere la suprapreţ. Primăria Sectorului 3 a achiziţionat ghivece de 30 de ori mai scumpe decât pe piaţă

 |  18:52
''Livache umple'' trotuarele cu jardiniere la suprapreţ. Primăria Sectorului 3 a achiziţionat ghivece de 30 de ori mai scumpe decât pe piaţă

Ca să poată achiziţiona mai multe panseluţe şi copăcei, Primăria Sectorului3 a umplut trotuarele din Capitală cu jardiniere de beton. Pentru o singurăjardinieră, primăria condusă de Liviu Negoiţă a plătit 3.000 de lei. Au fostachiziţionate aproximativ 1.000 de jardiniere, valoarea totală a investiţieifiind de 3 milioane de lei. Primăria va plăti în plus pentru achiziţionareaplantelor ce vor decora jardinierele beton. Suma plătită de Primăria Sectorului 3 pentru jardiniere este de 30 de orimai mare decât preţul pieţei, spuncomercianţii.

Primăria Sectorului 3, condusă de vicepreşedintelePartidului Democrat Liberal (PDL), Liviu Negoiţă (poreclit Livache depreşedintele Traian Băsescu), a achiziţionat aproximativ 1.000 de jardiniere ceau fost amplasate la colţul intersecţiilor importante din sector. Potrivitreprezentanţilor Consiliului Local Sector 3, o singură jardinieră a costat2.777,11 lei fără TVA. La vremea încheierii contractului TVA era de 19%. Astfel,valoarea totală a investiţiei Primăriei Sectorului 3 bate spre 3 milioane delei (aproximativ 750.000 de euro). Reprezentanţii consiliului local susţin căîn cei 2.777,11 lei nu se regăsesc şi costurile pentru manoperă, pentrumontarea jardinierelor sau pentru plantarea florilor sau a arborilor.

Arbuştii plantaţi în câteva jardiniere s-au uscat deja.Jardinierele neocupate s-au transformat în “tomberoane”, în care cetăţenii dinsectorul 3 aruncă tot felul de gunoaie.

Jardinierele au fost achiziţionate de la o societatecomercială din Buzău, firmă ce a îngrădit spaţiile verzi din sectorul 3, lacomanda primarului Negoiţă. În schimb, de montarea obiectelor de mobilier urbanse ocupă Rosal Grup, firma deputatului Silviu Prigoană, coleg de partid alprimarului sectorului 3. Rosal are un contract încheiat cu Primăria Sectorului3 pentru servicii de salubrizare. Liviu Negoiţă a majorat contractul luiPrigoană cu peste 60%, în această vară, cu toate că reprezentanţii consiliuluilocal s-au opus într-o primă fază.

Constructorii din domeniu susţin însă că jardiniereleachiziţionate de Primăria Sectorului 3 nu ar trebui să coste 3.000 de lei. Ojardinieră de aceleaşi dimensiuni ca acelea achiziţionatede Liviu Negoiţă costăîntre 50-60 şi 700 de lei. Potrivit constructorilor, jardinierele de 700 de leisunt printre cele mai luxoase.

Prietenii la licitaţii se cunosc

Primăria lui Liviu Negoiţă amanifestat o mare atenţie pentru “împodobirea” trotuarelor. Sectorul 3 este plin de bănci şicoşuri de gunoi, şi nu de orice fel... Primăria Sectorului 3 a cheltuit anul trecut 93,95milioane de lei, aproximativ 22,3 milioane de euro, pentru a cumpăra bănci şicoşuri de gunoi, cu lemn de esenţă nobilă în componenţă, de la AA Marketing andManagament SRL, firmă care a mai câştigat, în ultimii trei ani, alte cincilicitaţii pentru achiziţiile din sector.Firma AA Marketing and ManagamentSRL a fost singura care a participat la licitaţia privind livrarea cătrePrimăria Sectorului 3 de bănci din lemn şi metal, coşuri de gunoi, tomberoanecolectoare, scrumiere cu container, suport pentru parcare biciclete şi ghivecepentru flori. Potrivit anunţului publicat pe site-ul guvernamental de licitaţiipublice, în 2009, lemnul de esenţă nobilă a fost ales pentru ca băncile şicoşurile de gunoi să fie rezistente la raze ultraviolete, gheaţă, zăpadă,soare, dar şi la vandalism. Elementele din metal trebuie să fie din oţelgalvanizat, iar ghivecele, din beton rezistent la îngheţ.În 2007, AA Marketing andManagament SRL a câştigat, tot în sectorul 3, o licitaţie pentru furnizarea deechipamente pentru terenuri de joacă, în valoare de 2,24 milioane de lei (fărăTVA). În 2008, aceeaşi firmă a obţinut un contract de 70 milioane de lei (fărăTVA) de la Direcţia Parcuri Sector 3, pentru furnizarea de echipamente pentruparcuri şi locuri de joacă. Tot în 2008, AA Marketing and Managament SRL acâştigat trei licitaţii pentru furnizarea de echipamente destinate terenurilorde joacă, în valoare totală de 5,31 milioane de lei (fără TVA). La ultimeletrei licitaţii, firma a fost singurul concurent. Firma AA Marketing and ManagamentSRL este deţinută de Gruia Florin Mihaela, are un capital social de 200 de leişi şi-a declarat ca obiect principal de activitate consultanţa în managament.În 2008, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, firma a avut o cifră deafaceri de 37,91 milioane de lei, un profit de 18,9 milioane de lei, dar şidatorii de 15,2 milioane de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...