2018-12-15 13:33


Liviu Negoiţă a cheltuit de două ori banii publici pentru înlocuirea coşurilor de gunoi. Primăria Sectorului 3 îi plăteşte lui Silviu Prigoană servicii-fantomă

 |  17:54
Liviu Negoiţă a cheltuit de două ori banii publici pentru înlocuirea coşurilor de gunoi. Primăria Sectorului 3 îi plăteşte lui Silviu Prigoană servicii-fantomă

Primăria Sectorului 3 din Capitală aruncă banii contribuabililor peservicii inexistente. SC Rosal Grup SA, firma democrat-liberalului SilviuPrigoană, este obligată, conform unui contract în valoare de aproximativ 74 milioane de lei pe an, săînlocuiască coşurile de gunoi din sectorul 3. Primăria condusă de Liviu Negoiţăa cheltuit însă 93,95 milioane de leipentru achiziţionarea de coşuri de gunoi şi bănci din lemn nobil. Noile coşuride gunoi nu pot fi înlocuite de SC Rosal Grup SA, dar cu toate acestea, firmalui Silviu Prigoană a beneficiat de o majorare de peste 60% a valoriicontractului încheiat cu Primăria Sectorului 3.

Primăria Sectorului 3 din Capitală, condusă devicepreşedintele Partidului Democrat-Liberal (PDL), Liviu Negoiţă, plăteşteservicii de care nu beneficiază. SC Rosal Grup SA, firmă ce aparţine deputatuluidemocrat-liberal Silviu Prigoană, este obligată să înlocuiască periodiccoşurile de gunoi de pe raza sectorului 3, conform contractului de prestăriservicii de salubrizare încheiat cu administraţia locală condusă de colegul săude partid. Din 2009 însă, Primăria Sectorului 3 a început să monteze noi coşuride gunoi, din lemn nobil, în locul firmei Rosal. Aceasta întrucât primarulNegoiţă nu a achiziţionat orice fel de coşuri.

Primăria Sectorului 3 acheltuit, în 2009, 93,95 milioane de lei (aproximativ 22,3 milioane de euro),pentru a cumpăra bănci şi coşuri de gunoi, cu lemn de esenţă nobilă încomponenţă, de la AA Marketing and Managament SRL, firmă care câştigă, deregulă, licitaţiile organizate de primăria condusă de Liviu Negoiţă. Astfel,Rosal Grup nu mai înlocuieşte, de mai bine de un an, decât coşurile de gunoi depe câteva străzi laterale din sectorul 3. Totuşi, mai mulţi cetăţeni din zonăle-au declarat reporterilor noştri că nu au fost înlocuite coşurile de gunoi depe străzile secundare, cu toate că se impunea acest lucru. Numeroase coşuri degunoi de pe arterele secundare din sectorul 3 sunt rupte sau deteriorate.

Reprezentanţii Rosal Grupsusţin însă că mai au suficient de lucru. “Este adevărat că avem obligaţia, conformcontractului încheiat cu Primăria Sectorului 3, să înlocuim coşurile de gunoi.Primăria a montat însă acele coşuri noi, dar am rămas să ne ocupăm de cele depe străzile secundare. Din câte ştiu eu, primăria a montat coşuri din lemn doarpe străzile principale”, ne-a declarat Vasile Ropotă, reprezentant aldepartamentului curăţenie căi publice din cadrul SC Rosal Grup SA.

Bani mai mulţi, muncă mai puţină

Cu toate că Rosal presteazăacum mai puţine servicii, valoarea contractului încheiat între primăria condusăde Liviu Negoiţă şi firma lui Silviu Prigoană nu a scăzut, ba din contră. Printr-o hotărâre din 22.04.2010, Primăria Sectorului 3 a aprobat majorareabugetului pentru salubrizare cu peste 60%. “Tarifele pentru operaţiunile decurăţenie căi publice desfăşurate în baza contractului 5066/1999, modificat şicompletat prin acte adiţionale, se indexează conform prevederilor contractuluicu 61,82%. Primarul sectorului 3 şi Direcţiile de specialitate vor lua măsuride aducere la îndeplinire a prezentei hotărâri”, se arată în HotărâreaConsiliului Local Sector 3. Firma lui Silviu Prigoană, SC Rosal Grup SRL, ce seocupă de colectarea gunoaielor şi deszăpezirea străzilor din sectorul 3 alCapitalei, justifică solicitarea de majorare a tarifelor pentru serviciileprestate prin creşterea “indicelui preţului de consum al populaţiei pentru apă,canal şi salubritate”. “Prin prezenta, revenim şi solicităm aprobarea PrimărieiSectorului 3 privind indexarea tarifelor practicate de SC Rosal Grup SRL pentruoperaţiunile de curăţenie căi publice şi deszăpezire, în baza evoluţieiindicilor preţurilor de consum al populaţiei pentru «apă, canal, salubrizare»,comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică pentru perioada 01 martie 2005-31ianuarie 2010, perioadă care a trecut de la ultima indexare a tarifelor pentrucurăţenie căi publice, respectiv pentru perioada 01 noiembrie 2006-31 ianuarie2010. Menţionăm că faţă de data de 11.11.2009, data înregistrării adresei noastre,au mai fost publicaţi ultimii indici de consum, care au condus la creştereaprocentului de indexare şi, implicit, la necesitatea ajustării tarifelor”, sespecifică în solicitarea firmei lui Prigoană adresată Primăriei Sectorului 3.Surse din cadrul Consiliului Local Sector 3 susţin că înainte să fie aprobată,hotărârea de indexare a tarifelor pentru curăţenia căilor publice a fostrespinsă într-o altă şedinţă. Totuşi, Liviu Negoiţă a insistat pentru aprobareamajorării bugetului pentru salubrizare. Hotărârea care i-a adus mai mulţi banilui Prigoană de la Primăria Sectorului 3 a fost aprobată în şedinţa ConsiliuluiLocal pe 22.04.2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...