2017-01-16 21:33

SOCIAL


Liviu Negoiţă aruncă sute de mii de euro pe bucăţi de cauciuc şi garduri

 |  19:57
Liviu Negoiţă aruncă sute de mii de euro pe bucăţi de cauciuc şi garduri
Primăria Sectorului 3 cumpără panouri de gard şi dale de cauciuc de zeceori mai scumpe decât pe piaţă, pentru a dota spaţiile de joacă pentru copii.Primăria condusă de Liviu Negoiţă plăteşte 350 de lei pentru o dală de 40 de centimetri şi 709 lei pe un panou degard ce costă pe piaţă între 25 şi 65 de lei bucata. Consiliul Local Sector 3 adat mână liberă oamenilor lui Negoiţă să cumpere câte dale şi câte garduridoresc. Dacă ar “dota un parc cu dale de cauciuc, aşa cum a mai procedat, primăria ar trebui săplătească 1.400.000 de lei (circa 350.000 de euro). Înlocuirea gardurilorpentru spaţiile de joacă existente ar costa aproximativ 2.000.000 de lei (circa450.000 de euro).

Primăria Sectorului 3,condusă de vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Liviu Negoiţă,va cumpăra garduri şi dale de cauciuc de lux pentru parcurile cu locuri dejoacă destinate copiilor, pe care le are în administrare. Potrivit uneihotărâri a Consiliului Local Sector 3, primăria condusă de Liviu Negoiţă vaplăti 350 de lei pentru o dală “de protecţie cu conectori de preinstalare, cu grosimea de 30 mm, culoareroşie/negru/verde/gri” şi 709 lei pentru 2 metri liniari de gard metalic. Dalele sunt pătrate şiau laturile de 30-40 centimetri. Astfel, Primăria Sectorului 3 va cheltuiaproximativ 1.400 de lei pentru un metru pătrat de dale din cauciuc şi 345 delei pentru un metru liniar de gard. Ca şi în cazul trandafirilor şi alarborilor de lux ce urmează să fie achiziţionaţi din banii contribuabililor,consiliul local nu a aprobat decât preţul pe bucată pentru dale şi panouri degard, şi nu bugetul pentru întregul proiect de dotare a parcurilor. Prinurmare, edilii sectorului 3 pot cumpăra câte dale şi câţi metri de gard doresc.

Dalele şi panourile de gard noi vor fi utilizate şipentru a “reface” locurile de joacă deja amenajate, susţin reprezentanţiiconsiliului local. În sectorul 3 există, potrivit sursei citate, în jur de 50de locuri de joacă deja amenajate. Un astfel de părculeţ pentru copii esteîmprejmuit de 200-400 de metri de gard. Un calcul simplu arată că, pentruîngrădirea unui singur parc, Primăria Sectorului 3 ar urma să cheltuiască, înmedie, 43.500 de lei, iar în cazul înlocuirii gardurilor pentru toate spaţiilede joacă, administraţia locală ar putea să plătească aproximativ 2.000.000 delei.

Suma de bani cheltuită pentru dalele de cauciuc este deasemenea impresionantă. În zona ştrandului Cara sunt amenajate două părculeţepentru copii, unul lângă celălalt. Dalele sunt amplasate în apropierea fiecăruileagăn, tobogan sau balansoar, înlocuind nisipul. Într-unul dintre părculeţeledin zona ştrandului erau 7 zone prevăzute cu dale, fiecare spaţiu avândaproximativ 4 metri pătraţi. Celălalt parc pentru copii are dale pe întreagasuprafaţă (aproximativ 4.000 de bucăţi). Dotarea unui părculeţ similar cuacestea ar costa Primăria Sectorului 3 circa 1.400.000 de lei.

Afaceri de partid

Potrivit consilierilor sectorului 3, materialele pentrudotarea parcurilor deja existente au fost achiziţionate de la firma SC ABConstruct SRL Buzău, ce ar aparţine deputatului democrat-liberal Cezar Preda.

“Pavimentele elastice dindale de protecţie (dale de cauciuc) cu conectori de preinstalare absorbşocurile mecanice şi se utilizează pentru acoperirea suprafeţelor aferenteterenurilor de sport şi locurilor de joacă din aer liber. Acestea suntrezistente la intemperii (îngheţ, raze ultraviolete), nu putrezesc, nuruginesc, au aspect plăcut şi natural, cu profil antialunecare”, se arată în raportul de specialitate semnat dedirectoarea Direcţiei achiziţii publice din cadrul Primăriei Sectorului 3,Alina Socobeanu.

În loc să amenajeze locurile de joacă cu gărduleţe de lemn, mult maiieftine, primarul Negoiţă şi apropiata acestuia, directoarea de investiţii şiachiziţii a Primăriei Sector 3, Alina Socobeanu, au aprobat achiziţia unor dalede protecţie şi panouri de gard la preţuri de exorbitante. Reprezentanţii uneifirme care amenajează şi dotează locuri de joacă ne-au explicat că un metrupătrat de dale costă între 25 şi 30 de euro, în funcţie de grosimea acestora. “Pentru locurile de joacă se folosesc dale de cauciuc, acestea fiind foarteindicate şi pentru preţul foarte bun. În funcţie de grosime şi de producător,aceste dale se vând cu maximum 30 de euro/mp. În general, pentru locurile dejoacă folosim panouri de gărduleţ din lemn, acestea au un rol decorativ. Nusunt indicate panourile de gard de dimensiuni mari”, ne-a explicat unul dintre reprezentanţii firmei care amenajează şi doteazăspaţiide joacă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-27

Mai multe imagini:
Liviu Negoiţă aruncă sute de mii de euro pe bucăţi de cauciuc şi garduri
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image