2018-12-10 10:44


Liviu Negoiţă investeşte anual zeci de milioane de lei în aceleaşi lucrări. Primarul sectorului 3 toacă sume imense pe asfaltarea unor alei din parcul Pantelimon | VEZI DOCUMENTELE

 |  16:45
Liviu Negoiţă investeşte anual zeci de milioane de lei în aceleaşi lucrări. Primarul sectorului 3 toacă sume imense pe asfaltarea unor alei din parcul Pantelimon | VEZI DOCUMENTELE

Primăria Sectorului 3 investeşte peste 27 milioane de lei pentrumodernizarea parcului Pantelimon din Capitală, după ce, cu doar câteva luni înurmă, a cheltuit zeci de milioane de lei pentru acelaşi tip de lucrări înacelaşi loc. Reprezentanţii instituţiei conduse de Liviu Negoiţă recunosc căparcul Pantelimon se află într-o stare jalnică. Potrivit edililor sectorului 3, investiţia eranecesară, deoarece parcul cu pricina nu a mai beneficiat de investiţii demodernizare “din a doua jumătate a anului trecut”.

Primăria Sectorului 3, condusă de vicepreşedintelePartidului Democrat Liberal (PDL), Liviu Negoiţă, investeşte până la 27.059.080de lei în modernizarea parcului Pantelimon, după ce, la finele anului trecut, ainvestit alte zeci de milioane pentru acelaşi gen de lucrări.

Pe 28.09.2010, Consiliul Local Sector 3 a aprobat oinvestiţie estimativă de 57.804.090 de lei pentru “lucrări de modernizare-sistematizarealei şi zone de agrement” pentru parcurile Gheorghe Pătraşcu, Pantelimon şi A.I. Cuza. Potrivit documentaţiei tehnico-economice a lucrării deinvestiţii, soluţia propusă pentru parcuri constă în “modernizare aleipietonale din asfalt, piatră cubică, andezit, pavele ecologice delimitate cuborduri de beton de zona verde; extindere reţea de iluminat prin amplasarea destâlpi de iluminat de-a lungul aleilor; amenajare zone de promenadă; realizarepod de acces pe insulă; amenajare sistem de irigaţii pentru menţinereavegetaţiei”. Termenul de execuţie era de 120 de zile.

La doar câteva luni distanţă, administraţia locală a maiaprobat o investiţie de 27.059.080 de lei pentru acelaşi gen de lucrări, tot înparcul Pantelimon. Pe lângă “modernizarea şi sistematizarea aleilor şi zonelorde agrement”, Primăria Sectorului 3 mai vrea şi “consolidări şi realizareşanţuri pentru preluare şi dirijare izvoare naturale”, amenajarea de “pergoleşi gradene liniare şi rotunde”, precum şi construirea unui “birou cu magazineşi vestiar, şopron-garaj pentru utilaje” în parcul Pantelimon. Lucrările au termen de execuţie tot de 120 de zile.

“Direcţia Parcurilor Sector 3, în calitate deadministrator al parcurilor din sectorul 3, are obligaţia de a asiguraîntreţinerea acestor parcuri şi executarea lucrărilor de investiţii în ceea cepriveşte modernizarea acestora”, se arată în raportul de specialitate.

Parcul Pantelimon, lăsat de izbelişte ani la rând

Potrivit edililor sectorului 3, parcul nu a mai fostmodernizat de la mijlocul anului trecut. “Parcul Pantelimon are o întindere de31,15 ha şi nu a fost cuprins până la mijlocul anului 2010 în procesul demodernizare a parcurilor, fiind în cea mai mare parte degradat, cu o vegetaţiearboricolă, arbustivă şi erbacee sălbatică, cu alei vechi ce au îmbrăcăminteaasfaltică spartă şi pe alocuri surpată, cu zone întinse de teren viran”, se maimenţionează în raportul de specialitate.

Primăria Sectorului 3 va amenaja şi un nou sediu pentruîngrijitorul parcului Pantelimon. “Pe de altăparte, tot în procesul de modernizare a parcului Pantelimon este cuprinsă şiconstruirea unui sediu nou care să cuprindă un mic birou pentru folosinţaresponsabilului de parc, vestiare şi grupuri sanitare pentru muncitori, magazieşi şopron pentru materiale, unelte şi utilaje”, se mai arată în documentulcitat.

Oprescu l-a făcut pe Negoiţă “rege” peste parcurile din sectorul 3

Reprezentanţii primăriei de sector vorbesc despreclădirile degradate din parc, ca şi cum acestea nu ar fi în administraţia lor.“Sediul existent în prezent în parcul Pantelimon este format din treiconstrucţii vechi, preluate ca atare la înfiinţarea Direcţiei Parcurilor Sector3, şi care constau într-o încăpere construită în 1976, o magazie construită în1972 şi o baracă metalică de asemenea construită în 1975. Toate acestea suntşubrede şi nu oferă siguranţă nici persoanelor, nici materialelor şi uneltelordepozitate. Starea avansată de degradare se datorează nu exploatării, civechimii acestora şi faptului că la construirea lor, acum aproape 40 de ani, nus-a avut în vedere o rezistenţă îndelungată în timp, aspectul lor fiind maimult de provizoriu decât de construcţie definitivă”, notează reprezentanţiiPrimăriei Sectorului 3.

Liviu Negoiţă nu putea cheltui banii publici pentruamenajarea parcurilor dacă edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, nu i-ar fiacordat acest drept, prin Hotărârea Consiliului General al MunicipiuluiBucureşti nr. 91 din data de 06.03.2009. Oprescu a luat această decizie cutoate că s-a plâns în dese rânduri că “primarii de sector se comportă ca niştelatifundiari”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-22

Mai multe imagini:
Liviu Negoiţă investeşte anual zeci de milioane de lei în aceleaşi lucrări. Primarul sectorului 3 toacă sume imense pe asfaltarea unor alei din parcul Pantelimon | VEZI DOCUMENTELE
zoom
Liviu Negoiţă investeşte anual zeci de milioane de lei în aceleaşi lucrări. Primarul sectorului 3 toacă sume imense pe asfaltarea unor alei din parcul Pantelimon | VEZI DOCUMENTELE
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VIOELIS
03 Apr 2011

SUME URIASE SE ARUNCA DE ANI DE ZILE SI IN PARCUL IOR. DE CIRCA 3 ORI S-AU SCHIMBAT BORDURI, ALEI, PAVAJE. CHIAR ACUM SE CONTINUA DISTRUGEREA ASFALTULUI NOU SI PAVAREA CU BOLOVANI DE IMPORT IN TIMP CE ZONELE VERZI SE REDUC CONTINUU.VA INVIT SA VEDETI CUM SE CIRCULA PE BOLOVANI CU CARUCIORE, BICICLETE DE COPII SI CU PANTOFI CU TOC MAI INALT !!!!.lUCRARILE SANT DE NIVEL MEDIOCRU, ADICA CU LOPATA SI TARNACOPUL IAR MONSTRUOZITATILE MONTATE LA INTRARI INTREC ORICE IMAGINATIE.
TEODOR
04 Apr 2011

Gresit,domnule Musoiu:Oprescu nu hotaraste de unul singur,absolut nimic!Si nu are nici drept de veto,in consiliu!Colegii de partid ai domnului Negoita ,au profitat de majoritatea pe care o detin in CGPMB,si astfel,a trecut aceasta hotarare!
Random imageUltimele stiri


loading...