2019-01-16 21:28


Locuitorii din cartierul Tei cer autorităţilor să salveze lacul din Parcul Circului

 |  18:15
Locuitorii din cartierul Tei cer autorităţilor să salveze lacul din Parcul Circului

Aproximativ 100 de persoane au organizat, duminică, un miting pentru salvarea lacului din parcul Circului. Apa lacului a scăzut dramatic, iar flora şi fauna locale au de suferit. Deşi autorităţile au fost sesizate încă din anul 2009 de acest lucru, nu au reuşit să rezolve situaţia.

“Parcul Circului de Stat, un loc ce ar putea fi numit colţul de rai dintre blocuri, suferă; nivelul apei lacului cu lotuşi roz – monument al naturii – a scăzut dramatic, afectând grav fauna locală (peşti, raţe sălbatice, broaşte ţestoase etc.). Parcul întreg, cu specii rare de copaci – ginko biloba, platani, chiparoşi de baltă - este neîngrijit. Cauzele scăderii nivelului apei lacului nu le ştim cu siguranţă, ar putea fi colmatarea lacului cu reziduuri şi argilă, ar putea fi accesul la pânza freatică mai greu accesibil, prin construirea unor blocuri în imediata vecinătate (blocuri turn cu cinci niveluri în adâncime)”, susţin reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei, care mai atrag atenţia că, într-o vreme, nivelul lacului a fost menţinut prin pomparea apei din pânza freatică, iar oxigenarea, prin patru aeratoare instalate pe lac. De un an de zile nu mai funcţionează nici pompa, nici aeratoarele.

“Imaginea parcului şi a lacului în această situaţie ne revoltă, după cum ne revoltă toate scrisorile şi audierile la Primăria Capitalei (de care aparţine parcul), la ALPAB, la Ministerul Mediului, lăsate fără răspuns. De un an de zile suntem purtaţi de la o instituţie la alta. Uneori, persoanele la care ajungem, aflate în scaune înalte, ne dau informaţii eronate, iar totul este condus de lehamite şi rea-voinţă. Scrisori, e-mail-uri, telefoane, audienţe, discuţii – toate formele de rezolvare a situaţiei au fost deja încercate, fără folos; iubitorilor parcului nu le mai rămâne decât mitingul, ca formă de protest la reaua-voinţă şi indiferenţa autorităţilor”, au anunţat iniţiatorii acţiunii de protest.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28

TAGURI: miting, protest, lac, parcul, circului, degradare, nuferi, primarie, salvare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...