2016-10-24 04:54

SOCIAL


Locuri insuficiente pentru clasa pregătitoare

 |  13:12

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, astăzi, pentru 28 februarie judecarea cererii mai multor părinţi de anulare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, care ar urma să înceapă în 5 martie.

Părinţii au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi că în urma acestui act normativ nu îşi vor mai putea înscrie copiii decât în şcolile de care aparţin cu domiciliul.

Suplimentare

În Capitală sunt prea puţine locuri în şcoli pentru elevii care trebuie înscrişi în clasa pregătitoare, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Inspectorul şcolar general, Cristian Alexandrescu a anunţat că vor fi suplimentate locurile, în urma unei analize realizate până pe 2 martie.

Potrivit ISMB, 1339 de copii au fost supuşi deja evaluării psihosomatice pentru înscrierea la şcoală, într-o altă clasă decât cea recomandată de vârstă. De asemenea, Cristian Alexandrescu a precizat că alţi 915 copii urmează să răspundă testului psihologic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-10

TAGURI: proces, parinti, locuri, scoala, grupa- pregatitoare, ismbComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

5 mii de copii au o masă caldă gratuită În august 2016, consilierii locali al Sectorului 6 din Municipiul Bucureşti au adoptat proiectul... 18 Oct 2016 | (0)
Românca Simona Halep, în Grupa Roşie la Turneul Campioanelor Românca Simona Halep va evolua în Grupa Roșie la Turneul Campioanelor de la Singapore, alături... 21 Oct 2016 | (0)