2017-01-20 12:05

SOCIAL


Lucrările la noua piaţă Progresul au demarat în forţă

 |  18:09
Lucrările la noua piaţă Progresul au demarat în forţă

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a turnat piatra de temelie a clădirii în care va funcţiona . El a solicitat constructorului începerea de îndată a lucrărilor la ceea ce va deveni, în luna septembrie, cel mai mare complex agroalimentar din sectorul 4 şi din Capitală.

„Am discutat cu constructorul, i-am explicat că are obligaţia să respecte termenele prevăzute, astfel încât în luna septembrie a.c. să putem inaugura acest complex agroalimentar, care va fi cel mai mare din sectorul 4 şi chiar din Capitală, ce va fi realizat fără participare privată, doar cu cea a Autorităţii Locale Sector 4. Vom oferi cetăţenilor un spaţiu comercial modern, construit conform celor mai exigente norme, din care vor putea să-şi achiziţioneze produsele necesare coşului zilnic”, a declarat primarul sectorului 4.

În suprafaţă de aproximativ 11.000 de metri pătraţi, noua piaţă va avea un regim de înălţime P+1+parcare supraterană, reprezentând o premieră la nivelul Capitalei, pe acoperişul clădirii urmând a fi amenajate 250 de locuri de parcare. Acestea vor deservi clienţii pieţei, pe timpul zilei, iar noaptea vor funcţiona ca parcaje de reşedinţă pentru cetăţenii- rezidenţi ai zonei.

500 de tarabe

La parterul noului complex va fi amenajat un spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor, în special de către producători, în care vor fi amplasate 500 de tarabe. Prin compartimentare, tot la parter vor fi amenajate spaţii comerciale alimentare, o hală de carne, o hală de brânzeturi, o hală de peşte, dar şi grupuri sanitare.

Etajul clădirii va găzdui 100 de spaţii destinate comercializării produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic şi birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a pieţelor sector 4. Un alt element inedit îl reprezintă faptul că, pe lângă hale special destinate comercializării brânzeturilor şi produselor din carne şi peşte, noua piaţă va găzdui la etajul clădirii spaţii destinate relaxării, cafenele, dar şi restaurante fast-food.

Fondurile, din împrumut

Valoarea de investiţie este de 24.760.244 lei fără TVA, suma necesară realizării obiectivului negrevând Bugetul Local al Sectorului 4, ci provenind dintr-un împrumut care va fi rambursat din încasările proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, obţinute prin desfăşurarea activităţilor specifice.

Lucrările de construire vor fi finalizate în luna iunie 2012. Până la acea dată, bucureştenii vor putea să se aprovizioneze în continuare din incinta complexului Progresul II, construit, de asemenea, din temelii şi inaugurat în luna ianuarie a anului 2011.

Mai mult, pentru a asigura condiţii optime în desfăşurarea activităţii, primarul Piedone a dispus amplasarea pe platoul din spatele pieţei Progresul II a unui cort  care îi găzduieşte pe perioada iernii pe comercianţii de fructe şi legume, care îşi desfăşurau anterior activitatea în clădirea vechii pieţe.

Din piaţă direct la metrou

În timpul lucrărilor la noua piaţă, muncitorii au descoperit că viitorul complex agroalimentar va fi amplasat chiar deasupra unei intrări de metrou a staţiei Apărătorii Patriei. Astfel, primarul Piedone a discutat cu reprezentanţii Metrorex, care vor elibera avizele necesare realizării unui acces pietonal în şi din staţia de metrou. „Facilităm astfel accesul cetăţenilor la noua piaţă, în special accesul locuitorilor cartierului Progresul. În plus, este şi un motiv de mândrie faptul că locuitorii sectorului 4 îşi vor putea face cumpărăturile din singura piaţă cu acces direct la reţeaua de transport subteran”, a mai declarat primarul Piedone. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-26

Mai multe imagini:
Lucrările la noua piaţă Progresul au demarat în forţă
zoom
Lucrările la noua piaţă Progresul au demarat în forţă
zoom

TAGURI: piata, Progresul, Piedone, lucrari, metrou, investitie, complexComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image